Consells per a una cavalcada de reis segura

Cavalcada de Reis, l'any passat

Tot a punt ja per a les grans cavalcades de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que es fan aquesta tarda a molts pobles i ciutats de Catalunya. A Calella comença a les 18h i una quinzena d’agents de la Policia Local vetllaran per la seguretat.

A Calella recordem que els reis arribaran a les 6 a la riera Capaspre i faran tot un recorregut acompanyats per les seves respectives comitives reials. Passaran pel carrer Jovara, visitaran la capella de Sant Quirze i Santa Julita, aniran pel carrer Balmes, Església, Romaní, Bisbe Sivilla i la plaça de l’Ajuntament. Faran la tradicional salutació des del balcó de l’Ajuntament i després es dirigiran fins a l’Ajuntament Vell on els nens que ho vulguin els podran saludar personalment.

Les cavalcades de reis tenen una afluència de públic molt important i davant d’això, Protecció Civil de la Generalitat recomana als ciutadans i organitzadors certes mesures bàsiques d’autoprotecció per minimitzar els riscos de les cavalcades i poder gaudir amb seguretat de la festa.

Entre aquestes recomanacions hi ha la de portar els nens sempre de la mà; estar pendents de la gent gran i de les persones amb impediments; no acostar-se a les carrosses ni creuar-les pel mig; no llençar caramels contra ningú i un cop finalitzada la cavalcada, abandonar el lloc de forma ordenada i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

Protecció Civil també ens recorda el telèfon d’emergències per si hi ha cap problema. El 112. I si ens trobem un menor perdut, avisar immediatament a la policia o als equips de seguretat.

En el cas de Calella, una quinzena d’agents de la Policia Local vetllaran per la seguretat durant tota la cavalcada de reis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *