Territori enllesteix la consolidació del talús del Far per evitar nous despreniments de terra

Dos importants despreniments de terra, entre els mesos d’abril i maig, van posar en qüestió la seguretat de la circulació per la carretera N-II entre Calella i Sant Pol de Mar. La grava va caure dels talussos fins al mig de la carretera, i en una ocasió gairebé succeeix en el moment en què hi passava un turisme. Arran d’això, i després dels requeriments dels alcaldes de les dues poblacions, el departament de Territori va adjudicar d’urgència una actuació de consolidació del terreny, amb una inversió d’1,2 milions d’euros. Els treballs es van enllestir a principis de desembre, tot i que l’obra s’acabarà de recepcionar durant el mes de gener.

Un 70% de l’actuació s’ha centrat en el talús del turó de Capaspre, on el passat mes de maig es va produir el despreniment de terra més important, deixant mig descalçats alguns dels bungalows del càmping del Far. El cap de conservació del servei territorial de Carreteres de la demarcació de Barcelona, Jordi Díez, ha detallat a Ràdio Calella TV quina és la intervenció tècnica que s’hi ha fet.

Hem sanejat tot el que estava a punt de caure i hem fet tres tipus d’actuacions, centrant-nos en la zona dels bungalows del càmping, on s’ha posat formigó projectat per donar fermesa al voladiu. I s’han col·locat uns volons que, com una xinxeta, s’ancoren al terreny i fa que sigui més estable.

Els despreniments que van propiciar l’actuació, que s’ha allargat uns quatre mesos, es van produir després de l’impacte del temporal Glòria i d’un episodi de pluges intenses que van desestabilitzar el terreny. Va tenir unes conseqüències majors al Maresme per la seva tipologia, tal com ha explicat el responsable de Territori, que diu que ara que queda garantida la seguretat de la circulació per la carretera.

Es pot circular amb seguretat (…) A tot el Maresme tenim els mateixos problemes amb els talussos perquè estan fets de sauló, que és un granet molt meteoritzat. Estant a primera línia de mar hi ha molt vent i això provoca que vagi caient mica en mica.

L’actuació s’ha realitzat en cinc punts del tram de carretera N-II entre Calella i Sant Pol. Els dos ajuntaments van fer front comú per reclamar al Govern català una solució que ha arribat abans d’acabar l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *