Crida a la calma davant el brot d’enterovirus que afecta la població infantil

virus

El departament de Salut ha llançat un missatge de tranquil·litat i recomana fer vida normal arran del brot d’enterovirus que en les últimes setmanes ha afectat Catalunya. Segons confirmava ahir a la tarda, ha causat afectacions neurològiques en una quarantena d’infants menors de 6 anys, la majoria dels quals ha evolucionat favorablement. La pediatra calellenca Ester Corrales, del Centre Mèdic Creu Groga, ha explicat que normalment el virus té un comportament benigne i que en molts pocs casos deriva en quadres aguts. Igualment aconsella no alarmar-se però sí mantenir els hàbits d’higiene habituals per evitar el contagi.

La pediatra Ester Corrales ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que els enterovirus són habituals en aquesta època i que, en general, poden afectar d’igual manera infants i adults. Recalca que acostuma a ser un virus benigne però, de forma excepcional, deriva en episodis de gravetat, com el que s’ha detectat a Catalunya. Ho assimila a la grip que apareix a l’hivern.

“Igual que la grip és típica de l’hivern, a la primavera i tardor parlem de l’enterovirus. En alguna ocasió pot donar complicacions, però són els mínims casos. Diríem que el 99% dels casos és benigne i presenta símptomes que tots els nens petits han patit: mocs, tos, una mica de diarrea, algun vòmit… I així és com queda en la majoria de vegades”, ha afirmat Corrales.

La pediatra ha apel·lat al sentit comú dels pares a l’hora d’actuar en cas que el seu fill presenti aquests símptomes, perquè lògicament poden correspondre a altres tipus de patologies. D’entrada no alarmar-se, i acudir només als serveis d’emergència quan es produeixin complicacions.

“Si el nen està bé, reacciona als antitèrmics si té febre, no està deshidratat i fa bona cara, no cal anar corrents a Urgències. En cas que tingui somnolència, que s’adorm i no respon, que no és ell en definitiva, i de forma continuada; seria quan potser caldria alarmar-se”, ha indicat.

Mantenir una bona higiene i portar amb normalitat els nens a l’escola és el que aconsella del departament de Salut. Corrales explica quines mesures cal emprar per evitar el contagi de l’enterovirus. “Sobretot el rentat de mans, abans dels àpats i quantes més vegades millor; i també molt important que si el nen està malalt i amb febre, no portar-lo a l’escola per evitar el contagi als altres”, ha aconsellat la pediatra.

El departament de Salut confirmava ahir a la tarda que s’han detectat 48 casos d’enterovirus, dels quals 21 estan hospitalitzats i dos d’ells a la Unitat de Cures Intensives. N’ha desvinculat del brot el cas de la nena de dos anys ingressada a la Guttman amb tetraplègia i el del nen de Tarragona que va acabar morint. Consultat per Ràdio Calella TV, Salut no ha volgut precisar el veïnatge dels nens menors de 6 anys que presenten afectacions neurològiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat