“Cuidant infants”, la web pediàtrica de la CSMS, revalida el segell de web mèdica

La pàgina web d’atenció pediàtrica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Cuidant Infants, ha renovat el segell que l’acredita com a web mèdica que atorga el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Els responsables de la CSM van crear aquest apartat dins de la web general, salutms.cat, amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom informació pediàtrica fiable i contrastada, ja sigui per a les famílies interessades o per a professionals del sector.

Així ho explica el metge del Servei de Pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i membre de l’equip redactor de la web, Francisco Codina.

A “Cuidant Infants” l’equip de Pediatria de la CSMS ha creat diversos llocs d’interès i un blog que els permet tenir una interacció amb els usuaris. Un dels apartats és el de normes i consells de salut, en el que s’hi pot trobar normes d’alimentació per a les diferents edats, normes de prevenció d’accidents o informació relativa a les vacunes. Un altre apartat és el de les patologies més prevalents, on s’explica què cal fer en casos de diarrea, tos, bronquitis o febre, entre altres.

La web disposa d’enllaços a pàgines d’interès, com farmàcies de guàrdia, Sanitat Respon, Infància Respon o la programació de visites en línia de la Corporació. També disposa d’una agenda sobre l’activitat del servei de Pediatria o de temes relacionats amb els infants.

A «Cuidant Infants» es pot accedir al programa “La visita comença a casa”, que és un projecte de col·laboració entre les famílies i els professionals per preparar de forma més personalitzada les visites de control, en el que les famílies contesten abans de la visita un qüestionari que troben a la web amb preguntes sobre alimentació o hàbits. Després de la visita, les famílies poden trobar a la web tots els consells que s’han comentat a la consulta. A més, hi ha la possibilitat que les famílies demanin informació concreta a través d’un apartat que hi ha a la nova web en format blog.

Setmanalment s’envia un correu a més de 1.500 adreces electròniques. Hi ha publicades 350 notícies i 202 entrades en el blog. Cada setmana es publiquen 3 notícies. Avui mateix una sobre com planificar els viatges de vacances quan hi ha infants.

La pàgina web ha rebut fins ara 10.375 visites; i el blog 21.700 visites, amb una mitjana setmanal de 200 visites.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *