Cultura i Arrels convida a celebrar el final del Ramadà al Passeig Manuel Puigvert

ramada

Aquest dissabte acaba el Ramadà i l’associació Cultura i Arrels vol compartit la celebració de l’Iftar -el trencament del dejuni- amb tota la ciutadania. Serà al Passeig Manuel Puigvert, aquest dissabte 25 de maig (20:15h).

L’associació calellenca vol explicar com és i què significa la celebració del Ramadà trencant el dejuni en comunitat. Cultura i Arrels recorda que per a la comunitat musulmana s’acaba un mes en què predomina la solidaritat i la família.

Per això, aquest dissabte celebraran l’Iftar, l’àpat nocturn a base de dàtils i dolços que posa fi al dejuni, al Passeig Manuel Puigvert. S’hi pot participar fent una aportació de 7 euros, els adults, o 3 euros, per als infants. Els diners es destinaran a l’associació a una causa benèfica. A banda de gaudir dels plats més típics també hi haurà activitats per a tothom, tal com ha explicat Aoutif Aeuil, secretària de Cultura i Arrels.

Una de les activitats és la Ziana. El dia 26 del Ramadà, normalment al Marroc és tradició -que no religió- que els nens d’una certa edat comencin el seu primer dia de Ramadà, on també dejunen. Llavors, com un detall, els hi regalen el dia de la princesa. Per això vindrà una noia, que convertirà en princeses a totes les nenes que vulguin. Les pentinarà, els hi posarà vestits típics…

També es faran tatuatges de henna a les mans i hi haurà música en directe.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat