De Diumenge de Rams al Dilluns de Pasqua: Setmana Santa a Calella

La benedicció de Diumenge de Rams obre l'agenda de les celebracions litúrgiques de Setmana Santa

La Processó del Burret i la benedicció de palmes i palmons a la Plaça de l’Església donaran el tret de sortida als actes litúrgics de Setmana Santa a Calella, en què un dels moments més esperats serà, com cada any, el Cant de l’Àngel. Repassem quina és l’agenda del moment més important per a la comunitat cristiana.

Aquest diumenge no és qualsevol. És Diumenge de Rams, tret de sortida a la Setmana Santa i el moment de beneir les palmes i els palmons a la plaça de l’Església. Serà a les 12 del migdia, però abans la Confraria Setmana Santa Calella organitza la processó del “burret”. La imatge de Jesucrist sobre el “burret” simulant la seva entrada a Jerusalem tornarà a creuar les portes de l’església a les 11 del matí.

Els actes seguiran el Divendres Sant, el 29 de març, amb el Viacrucis des del Portal de Sant Pere fins a la plaça de l’Església (10 h). A la tarda, després de l’Ofici (18h) serà el moment de la processó de la Llum i del Silenci, precedida pels armats, amb sortida del portal gran de la Parròquia. Seguirà pels carrers Romaní, Església, Batlle, Jovara, Escoles Pies, plaça de l’Ajuntament, Bisbe Sivilla per retornar al mateix punt que l’inici.

En dels actes més destacats de la Setmana Santa calellenca és el cant de l’Àngel. Enguany amb Mariona Xandri entonant el càntic dedicat a la Mare de Déu, i com en els últims anys, acompanyada de la música i comunicadora Sònia Montañola. L’Àngel cantarà la nit del Dissabte de Resurrecció a la Parròquia, durant la Vetlla Pasqual, i repetirà el Diumenge de Pasqua a la mateixa ubicació i després des del balcó de la plaça de l’Ajuntament (13.15 h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *