Dimecres d’aturades parcials en el servei de Rodalies Renfe per la vaga convocada pel sindicat CGT

Estació de tren de Calella, aquest migdia

En marxa la primera de les aturades parcials que faran avui els treballadors de Renfe per la vaga convocada per la CGT i amb la màxima afectació als trens de Rodalies. Es concentra en dos trams: de dotze del migdia a quatre de la tarda, i de vuit del vespre a la mitja nit. Els serveis mínims decretats són del 40%, mentre que la resta de la jornada la circulació de trens serà l’habitual per un dia laboral.

El servei de Rodalies funcionarà al 40% i l’AVE, l’Alta Velocitat o els Serveis de Llarga Distància Convencional, al 78%. Els trens Avant, que són els trajectes de mitjana distància, com ara de Barcelona a Girona, Figueres, Lleida o Tarragona, estaran operatius en un 65%.

La vaga de Renfe d’aquest dimecres coincideix amb l’arrencada de l’operació de sortida d’agost i és el primer de 4 dies d’aturades per reclamar un augment de les taxes de reposició a la plantilla de l’operadora i el dret a la conciliació familiar i a la promoció interna, així com per frenar l’externalització de serveis. Les pròximes estan previstes pels dies 14 i 30 d’agost, i l’1 de setembre.

La companyia pública ofereix als viatgers afectats pels trens cancel·lats serveis alternatius en l’horari més proper possible. Renfe també proposa anul·lar o canviar el bitllet per una altra data sense cost addicional.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *