Tornen els tallers de memòria

Els tallers, adreçats a persones majors de 60 anys, es realitzaran des del mes d’octubre fins al mes de maig, cada dilluns, de 16.00 a 17.30 h, al Centre d’Estimulació Cognitiva.

Demà és l’últim dia per sol·licitar la inscripció als Tallers de la Memòria que organitza l’Ajuntament de Calella. Es tracta d’uns tallers adreçats a persones majors de seixanta anys on es realitzen diferents tipus d’activitats i exercicis per estimular cognitivament.

Els Tallers de la Memòria tenen com a objectiu millorar les habilitats i les capacitats cognitives de les persones grans amb problemes d’atenció i memòria. El regidor de política social, Ramon Llamazares, ha explicat que aquest taller va adreçat a tota classe de persones amb més de 60 anys.

Té un caràcter preventiu. No només és per persones que troben que els hi falla la memòria, sinó que té un caràcter preventiu (…). L’objectiu és fomentar la promoció de la salut i un envelliment saludable i satisfactori, a partir de l’exercici mental. Que això no vol dir que estigui enfocat a persones que tenen problemes de memòria, sinó que és de caràcter preventiu. Llavors en aquests tallers el que es fa, és entrenar les capacitats que intervenen en la memòria i les diferents facultats mentals relacionades.

El taller també, busca dotar de les estratègies necessàries per pal·liar els efectes dels dèficits cognitius en el funcionament de la vida diària, així com millorar la qualitat de vida en general. A més, anima a socialitzar-se i a fer algun tipus d’activitats que, sovint, amb l’edat costa més. Llamazares explicava així les activitats que es duran a terme.

Les activitats que s’hi duen a terme són exercicis d’estimulació i manteniment cognitiu, de fluïdesa verbal, de memòria immediata o a llarg termini, memòria i orientació espaial i temporal. Entrenament en tècniques de memòria per millorar la codificació, exercicis de raonament, de llenguatge i escriptura… Llavors aquest curs el porten a terme les mateixes treballadores de serveis socials.

Per inscriure’s es pot sol·licitar el document d’inscripció a la recepció de l’àrea de Política Social, a la Fàbrica Llobet-Guri, de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h aportant una fotocòpia del DNI. Hi podran participar fins a vint persones que, un cop fetes les inscripcions, se seleccionaran a través d’una entrevista personal. En cas d’excés de demanda, es prioritzaran les persones que no hagin realitzat el curs amb anterioritat. Les entrevistes personals es faran del 16 al 27 de setembre i es valorarà la necessitat i la idoneïtat per realitzar el curs.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *