La Policia Local reprèn el servei durant la nit

La Policia Local va despenjar ahir el cartell informatiu amb els telèfons on adreçar-se en cas d’una urgència a les nits. S’hi ha estat durant el mes i mig en què la comissaria ha estat tancada de deu de la nit a sis de la matinada per falta d’efectius. Durant aquest temps, tampoc s’havia pogut cobrir el torn de patrullatge nocturn i l’Ajuntament havia hagut de demanar suport a Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha explicat que s’ha pogut normalitzat el servei perquè molts agents han rebut finalment l’alta mèdica.

Josep Torres ha explicat que es van veure obligats a tancar la comissaria i traspassar a Mossos el servei de seguretat ciutadana a les nits pel cúmul de baixes mèdiques que van tenir els agents de la Policia Local. Un fet que va coincidir amb el moment més crític de la crisi per la valoració de llocs de treball, que en les últimes setmanes s’hauria reconduït gràcies a la intervenció directa de l’alcalde, Marc Buch.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha exposat que no poden vincular directament les circumstàncies personals dels agents amb la negociació laboral.

Havíem arribat a tenir un 80% dels agents armats de baixa i ara estem a l’entorn del 25%. Quan es donen d’alta, automàticament normalitzem el servei. No ho vincularem amb la negociació.

Segons Torres, les dades de seguretat indiquen que no hi ha hagut una punta de fets delictius durant el mes i mig en què la comissaria ha estat tancada.

Tenim les estadístiques i veiem que en principi no hi ha hagut un augment d’aquests fets delictius entre octubre, novembre, desembre i fins el 23 de gener. A Calella sempre passen coses, però també al conjunt de la comarca.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha aprofitat per agrair la col·laboració i “diligència” del cos dels Mossos d’Esquadra, que s’han ocupat de la seguretat ciutadana durant aquest temps.

Sobre els robatoris i les temptatives dels últims dies a Calella, Torres s’ha limitat a dir que estan sota investigació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *