El 2016 també tindrà Pressupostos participatius, però intentant no cometre els errors del 2015

Ahir es va fer el Consell Municipal de Participació, amb l’objectiu de fer balanç del procés participatiu del Pressupost Municipal 2015. Es van debatre punts a favor i aspectes a millorar, però l’opinió del govern és que va ser una experiència positiva perquè era oberta a tota la ciutadania.

El regidor de Participació, Marc Buch, ha atribuït els errors i aspectes que s’han de corregir a la inexperiència de la ciutat en fer processos d’aquesta mena. Per solucionar-ho l’Ajuntament intentarà fomentar la cultura participativa entre ciutadans, entitats i forces polítiques.

Un dels primers capítols per transmetre la cultura participativa a Calella es viurà a finals de gener. Es faran tallers de participació, oberts a tota la ciutadania, a càrrec d’experts en la matèria.

 Marc Buch ha confirmat que de cara a l’any vinent ja s’ha creat una partida d’inversions que es decidiran en un nou procés participatiu. Encara no estan tancats els detalls de com s’estructurarà el procés ja que s’estan negociant entre els diferents partits amb representació municipal. Buch: “De cara a l’any vinent està prevista una partida econòmica per pressupostos participatius de 180.000€. És una partida molt oberta per tenir més llibertat d’opcions. I ara l’equip de govern i tots els grups polítics del plenari estem en converses per intentar consensuar quines són les millors propostes“.

L’objectiu, tant dels tallers oberts com del debat entre formacions polítiques, és que no es repeteixin els errors que s’han comès en aquesta primera experiència a Calella.

Un dels aspectes que es va debatre com a punt a millorar va ser la polèmica generada entre persones d’entitats esportives amb projectes inclosos en el procés participatiu. L’enrenou va acabar amb la retirada del Team Calella Thriatlon i amb picabaralles personals dels quals l’Ajuntament se’n desvincula. Si que es farà un reglament de campanya per a futures edicions i evitar que es repeteixi un cas com aquest. Tot i això, l’Ajuntament assumeix la seva part de culpa en tot plegat. Marc Buch: “Si que és veritat que al Consell es va valorar la retirada del Team, però en tot cas des de l’equip de govern assumim aquesta part d’error de no saber explicar prou bé al ciutadà que el que s’estava votant allà eren projectes per a equipaments municipals. No eren equipaments exclusius per a cap entitat, sinó que eren equipaments que l’Ajuntament havia tret al procés participatiu a partir de propostes de les entitats esportives però que en cap cas estava vinculat a una entitat. Crec que això potser no ho vam deixar prou clar. I per això en el moment que el Team Calella va decidir que ells no continuaven fent campanya a favor del projecte de remodelació de l’Escorxador, des de l’Ajuntament no es va retirar aquesta proposta perquè en tot cas era municipal, no estava vinculada a la seva entitat“.

El Team Calella va estar representat al Consell de Participació, que és obert a totes les entitats de la ciutat.

Pel que fa a l’estat d’execució de les propostes guanyadores, Marc Buch ha confirmat que les obres de millora de l’enllumenat de la piscina i el remarcatge de les pistes i un equip de megafonia al pavelló municipal ja estan en fase de licitació. Per a la remodelació de la Plaça Vicenç Ferrer tot just s’està acabant de redactar el projecte executiu i es trigarà un temps més a poder-se licitar les obres. Totes les obres es faran durant el 2016.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.