El Banc de Sang i Teixits farà demà una jornada de donació a Calella

Jornada intensiva de donacions de sang a Calella, aquest dissabte a l’Ajuntament Vell. L’equip del Banc de Sang i Teixits de Catalunya hi serà de deu del matí a nou del vespre, havent omplert totes les franges horàries disponibles. Des de l’inici de la pandèmia es va activar la reserva de cita prèvia per evitar aglomeracions, també quan es desplacen pel territori. Les persones que han patit la Covid o han estat en contacte amb algú que s’hagi contagiat, no poden donar sang fins al cap d’un mes. És un dels nous requisits per participar en les campanyes per garantir les reserves i l’abastiment a tots els hospitals de Catalunya.

Sílvia Delgado, que és promotora del Banc de Sang i Teixits de Catalunya al Maresme, ha explicat que hores d’ara el nivell de reserves és òptim perquè s’han multiplicat les jornades com les que es faran demà a Calella.

Justament perquè no podem atendre a tanta gent, venim pràcticament un cop cada mes i mig. Tornarem al març. Ahir es van publicar els índexs de donació, la comparativa anual, i sortosament en moltes poblacions han pujat perquè hem intensificat les campanyes.

Des del Banc de Sang es recomana no acudir al punt de donació sense reserva prèvia perquè, també per mesures de seguretat sanitària, no es garanteix poder atendre als espontanis. Es pot consultar a la pàgina web donarsang.cat el calendari de campanyes que no estan afectades pel confinament municipal.

Està permesa la mobilitat entre municipis per donar sang, que és una cosa que ens pregunten molt. L’altre dia a Pineda de Mar va venir gent de Calella, i demà passarà el mateix a la inversa, segurament. Amb el correu electrònic de confirmació de reserva et pots moure i sortir de la teva població.

El Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa una campanya de donació de plasma Covid per atendre pacients hospitalitzats que estan passant la malaltia. Fa uns dies es va portar a Mataró i s’estudia ampliar-ho a altres punts del territori. A més de tenir una prova diagnòstica que confirmi la malaltia, les persones que hi vulguin contribuir han de tenir entre 18 i 65 anys, en el cas de les dones no haver estat embarassada i no haver estat transfós.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *