El bany a la platja s’autoritzarà quan comencin a treballar els socorristes

WhatsApp Image 2020-05-03 at 10.17.03

La prohibició de nedar a la platges de Calella, on es manté hissada la bandera vermella, ha provocat les queixes d’alguns usuaris que reclamen que s’autoritzI en base al decret estatal que permet la pràctica esportiva, també de disciplines nàutiques, des d’aquest passat cap de setmana. En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcaldessa Candini ha indicat que els ajuntaments tenen facultats per limitar l’ús del litoral dins el seu terme municipal si la decisió es pren per raons de seguretat. I en aquest sentit, ha avançat que en el mateix moment que es desplegui el servei de vigilància i socorrisme, els calellencs i calellenques podran banyar-se.

L’alcaldessa de Calella ha apuntat la possibilitat que els socorristes comencin a treballar aquest pròxim cap de setmana. Amb tot, recalca que no es pot confirmar al 100%.

Tot apunta, no ho tinc al 100%, que el pròxim cap de setmana ho tindrem. Si tenim els mecanismes de seguretat a la platja, no tindrem cap problema en autoritzar el bany. Hem de garantir els mecanismes de seguretat.

Tal com va avançar Ràdio Calella TV, la prohibició de banyar-se a la platja de Calella va entrar en vigor el mateix divendres i la decisió es va fer visible amb la hissada de la bandera vermella. L’alcaldessa ha indicat que els ajuntaments tenen la facultat per limitar l’ús del litoral per raons de seguretat, com també ha fet en d’altres municipis costaners catalans. Per exemple, al Garraf o aquí al Maresme, Mataró. A tot això, l’obertura de les platges no està contemplada fins a la fase 3 del pla espanyol de desescalada.

Els ajuntaments estan facultats, més enllà de la norma general que ja no contemplava el bany, per prohibir el que considerin per una qüestió de seguretat. Per a nosaltres no és fàcil ni còmode posar la bandera vermella quan tenim una temperatura de 23 graus i realment ve molt de gust. Ho vam fer per un exercici de responsabilitat.

L’alcaldessa de Calella ha cridat al conjunt de la ciutadania a què se segueixin respectant les indicacions per mantenir a ratlla el coronavirus, i evitar que es produeixi un cert relaxament després de sis setmanes de confinament.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Jaume Torrent Coll escrigué:

    Però tan a Pineda com a Sant Pol si es pot Banyar,no ho entenc!!!!!

  2. Joaquim Gambin escrigué:

    No té cap sentit que s’impideixi la pràctica d’esports nàutics. El bany al mar NO és la pràctica esportiva. Com a nedador d’aigues obertes nedo tot l’any, siguin quines siguin les condicions climàtiques. L’any pasat vagi nedar 440Km al mar, la majoria al mar de Calella. Segueixo les normes de seguretat del meu esport que, tot i que està regulat pels diferents BOEs que han sortit, a Calella NO em deixen praxticar-lo.Es INJUST

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat