El Calella Film Festival ha rebut 150 pel·lícules de 50 països diferents

Un cop més, el festival té com a objectiu premiar el talent i l’esforç d’aquells que amb pocs recursos aconsegueixen fer un llargmetratge de qualitat.

Arribem a la quarta edició del Calella Film Festival, que se celebrarà del 21 al 29 de juny, un festival que premia les pel·lícules amb pocs recursos i de qualitat i que es consolida amb el record de llargmetratges rebuts i, amb un jurat format per personalitats tan importants com Itziar Castro, Jordi Frades, Santi Millán o Patricia Font, entre d’altres.

Són les persones que hauran de decidir entre part de les pel·lícules rebudes. Enguany, han estat 150 films de 50 països diferents per als dos concursos. Ens ho explica Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella.

Han entrat més de 150 pel·lícules a concurs de 32 països. Jo crec que és una dada molt bona i un nou record de participació.

Això fa que s’augmenti el nombre de passis de pel·lícules que a hores d’ara suma fins a una cinquantena.
Entre totes elles, Anna Gimenez i Joan Armengol, membres de l’organització, ens expliquen quins són els llargmetratges d’inauguració i clausura.

Del premi “Low Budget” tenim 10 pelis, de Qatar, catalana, etc. Vindran diversos directors a les presentacions. (…) I en el “Creative Rosebud Awards” la pel·lícula d’inauguració “Freaks” és canadenca. I el film de cloenda és català i es diu “Staff Only” de Neus Ballús i la protagonitza Sergi López, que també vindrà a la presentació.

Una altra novetat, és la projecció de documentals, en aquest cas, una de les projeccions és “Octubre” d’Ernest Vilà.

Respecte a altres anys portem dos documentals l’endemà de la inauguració, dissabte 22. Un és autòcton, “Octubre” d’Ernest Vila i, l’altre és sobre la vida del Peret. Un gitano català amb una història molt interessant.

D’altra banda, al tercer concurs “Límit 48 hores” hi participaran curtmetratges enregistrats i editats en només 48 hores, i on la temàtica serà l’auge del feixisme.

En el “Límit 48h” el tema d’aquest any és l’auge del feixisme. És el tema en què s’han de basar tots els curts, que ja hem rebut, en són uns 20. I entre tots aquests farem una selecció per presentar-los durant el dia de la cloenda.

Per aquesta edició, l’organització espera superar els 7.000 visitants. A la presentació que s’ha dut a terme aquest matí hi ha assistit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el president de l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema, Albert Guinart, i els membres de l’organització Anna Gimenez i Joan Armengol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.