El Calella Film Festival s’inaugura divendres amb una gala a la Sala Mozart

Conduïda per Juli Fàbregas, director del jurat del festival, i el també actor Jordi Díaz. L’entrada és lliure i li inclourà la projecció d’ “Errementari”, una de les pel·lícules seleccionades per la secció Creative Rosebud. És el primer llargmetratge del director Paul Urkijo, que ha confirmat la seva assistència a l’acte. El president de l’associació Rosebud d’amants del cinema, Albert Guinart, i el director del festival, Jonathan Ruiz, ha passat avui pel programa La ciutat.

On han detallat la programació del certamen cinematogràfic, que suma edicions consolidant-se com un esdeveniment internacional.

Guinart i Ruiz han parlat de la programació complementària, amb moltes activitats per a tots els públics. Com ara el Fantasy Festival que tindrà lloc el dissabte 30 de juny a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. S’assimila al concepte de carnaval d’estiu i, a diferència de la Zombie Walk de Sitges, la idea és canviar-ne la temàtica cada any. Aquesta primera vegada caldrà anar disfressat dels anys 70 i 80.

Aquest any serà experimental. Amb un concepte diferent i si va guanyant entitat pròpia es podria separar del festival però seguir-hi vinculat (…) La pel·lícula de tancament del festival serà ‘Mamma mia’ i la idea és que la festa disfresses sigui del look dels anys 60-70.

El festival inclou dues seccions oficials. La Low Budget, amb més de 100 pel·lícules internacionals seleccionades, que premiarà les produccions de baix cost econòmic i els directors emergents. D’altra banda, els Creative Rosebud Awards, que premiaran produccions que superen el límit econòmic però que permet acollir projectes igualment molt interessants. L’actor calellenc Juli Fàbregas és el director del jurat, enguany format per grans personalitats del setè art nacional i estatal.

Hi ha cares i gent molt coneguda. Des de l’Agustí Villaronga que estarà a la inauguració, Barbara Goenaga, Cristian Gálvez, Octavi Pujadas, la directora de càsting Juana Martínez. I en el Creative Rosebud tenim el Jaume Balagueró, Cristina Brondo, Mireia Xala, Cristina Campos… Tota gent de molt nivell que serà aquí amb nosaltres.

La tercera pota del certamen és el Límit 48 hores, dirigit a un públic més jove i que premiarà produccions enregistrades editades en només dos dies.

El president de l’Associació Rosebud d’amants del cinema, Albert Guinart, ha posat de relleu la implicació del sector turístic en el festival.

Tenim un club petit d’hotelers que son tres o quatre, els que apareixen al web i promocionem; un dels patrocinadors molt important és l’ATC. La idea va sortir d’allà i sense ells no ho podríem fer.

En aquesta tercera edició, hi ha una secció específica d’homenatge a les dones que inclourà la projecció de pel·lícules dirigides o protagonitzades per elles. El Calella Film Festival s’allargarà fins l’1 de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.