El calellenc Marc Martínez Jordán es queda fora dels Goya

“Tigre místico”, el curtmetratge de Marc Martínez Jordán ha quedat fora de les nominacions del Goya. Havia presentat candidatura com a millor curtmetratge de ficció i optava a ser una de les cinc seleccionades. La producció de Martínez Jordán continua a la cursa pels Òscars després d’haver guanyat el Festival Internacional de Cine de Palm Springs.

El calellenc Marc Martínez Jordán s’ha quedat fora de les nominacions dels Goya amb “Tigre místico“, que optava a ser seleccionada com a millor curmetratge de ficció. Continua, però a la cursa dels Oscars, després de guanyar el Festival Internacional de Cinema de Palm Springs a l’estiu.

“Tigre místico” no ha pogut entrar a les nominacions dels Goya a millor curtmetratge de ficció. En el seu lloc ho han fet “Artiquectura Emocional 1959”, “La entrega”, “Chaval”, “Sorda” i “Cuerdas. Avui s’han donat a conéixer les nominacions dels Goya 2024, els quals tenen una important presència catalana.

Durant aquestes darreres setmanes, el curtmetratge s’ha pogut veure gratuïtament a través de Youtube. Es tracta d’una iniciativa de l’equip del curtmetratge amb la qual per cada 1.000 visualitzacions es feia un donatiu de 20 euros a les entitats AVAH de Calella i Som Salut Mental 360, vinculat a l’Hospital Sant Joan de Deu. A hores d’ara, el vídeo ja és privat.

El curtmetratge, estrenat aquest 2023, parla de les malalties mentals com a eix temàtic central. És la història d’un personatge de qui no se’n coneix el nom ni tampoc li podem veure la cara. D’aquesta manera, Martínez Jordán representa l’impacte físic i mental de tenir una depressió i de com s’entra en un procés de desconnexió amb la realitat i l’entorn. Amb un llenguatge propi del gènere fantàstic, el cineasta incideix en les emocions i sensacions. Pel curt ha comptat amb Alex Marull com a productor i actor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *