El col·lector trencat pel temporal ja no aboca aigües residuals al mar

El col·lector porta l'aigua a la depuradora de Pineda
El col·lector porta l'aigua a la depuradora de Pineda

Avui mateix s’hi ha actuat d’urgència per part del Consell Comarcal amb una solució provisional que evita que la canonada provinent de Calella i Poblenou segueixi llençant a la costa de Pineda l’aigua residual.

Ho ha explicat el Conseller delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó: “Actualment ja no s’estan abocant aigües residuals al mar. S’ha fet un by-pass per poder connectar, mitjançant una bomba i un tub l’actual xarxa que anava al mar cap al següent pou de registre a uns 200 metres. És la feina que s’ha fet al dia d’avui com a mesura de xoc per evitar abocar més aigua residual fecal al mar“.

Ara es farà una segona fase d’actuació per arreglar estructuralment el problema. S’ha de canviar el tub i arreglar una escullera amb grans blocs de pedra que el protegeixin. S’hi començarà a actuar quan el temps millori. Triadó: “És una zona difícil, i amb la previsió que hi ha de pluja, entrar-hi maquinària per reparar el tub i evitar que torni a succeir el mateix i fer una protecció de dos metres per evitar que es torni a trencar amb un temporal, que ara està tot descalçat. Quan hi hagi tota la maquinària i el material, calculen que amb un dia o dos podria estar feta la reparació“.

Les obres aniran a càrrec del Consell Comarcal del Maresme, amb una aportació econòmica ja confirmada de l’ACA.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Josep Triadó, emesa a l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat