El Consell Comarcal afavoreix la igualtat entre homes i dones a través del SIAD

Avui, en el Dia Mundial de les Dones, repassem la feina que es fa des del Consell Comarcal que ofereix informació i atenció a les dones a través del SIAD Maresme.

Es presta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ afavorir les relacions d’ igualtat entre homes i dones. Té dues línies d’actuació. La primera té a veure amb l’assessorament psicològic i legal de les dones dels municipis de menys de vint mil habitants. En aquesta àrea també es fa la mediació intercultural a través de les agents d’igualtat. La segona línia d’actuació es basa en el treball per la igualtat de gènere. Segons ha explicat a Ràdio Calella Televisió la responsable del SIAD Maresme, Yolanda Ascasso, actualment s’està elaborant el segon Pla de Polítiques d’Igualtat que podria estar acabat pel mes de maig.

A més, des del SIAD Maresme participen al protocol contra la violència de gènere de manera coordinada amb altres agents implicats en aquesta lluita.

El SIAD Maresme impulsa accions per l’empoderament de les dones amb xerrades i tallers. També hi ha una coordinació molt estreta amb les diferents associacions de dones de la comarca.

Yolanda Ascasso vol que el SIAD esdevingui un espai de referència dels drets laborals, socials, personals i familiars de les dones del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.