El Consell Comarcal reclama que el Maresme es desconfini a la mateixa velocitat

[Vídeo] [La Ciutat] Entrevista Damià del Clot

Si la proposta de Salut acaba rebent el vistiplau del Ministeri de Sanitat, el Maresme acabarà fent un desconfinament a dues velocitats. Calella i 9 municipis més de la comarca estan adscrits a la regió sanitària de Girona, i per tant podrien passar dilluns vinent a la fase 1, mentre que altres 20 municipis – des d’Arenys fins a Montgat- pertanyen a la regió Metropolitana Nord i es quedarien en l’actual fase 0. Davant d’aquesta realitat imminent el Consell Comarcal del Maresme ha demanat que la comarca pugui ser tractada d’una manera “integral” perquè tots els municipis avancin a la mateixa velocitat i pugui haver llibertat de circulació.

Aquesta divisió territorial farà que els municipis de Canet i els dos Arenys actuïn com a frontera sanitària. Els maresmencs tan sols podran desplaçar-se entre les dues regions per motius de feina o per donar assistència a persones dependents. El president del Consell Comarcal, Damià del Clot, admet que les decisions del Departament són complexes però reclama no crear disfuncions entre diferents zones de la comarca.

La nostra voluntat com a govern és que la comarca sigui una única realitat, social econòmica i política, i per tant que no hi hagi diferències entre zones de la comarca. Quan la Generalitat acorda aquesta mesura, que és una mesura complexa i que té pros i contres, a nosaltres ens agradaria que la comarca hagués sigut tractada com a única realitat. I ara ens trobem que hi ha dues realitats diferents.

Del Clot també posa sobre la taula, el fet que hi haurà veïns de Canet que no podran anar Arenys – municipi veí-, però sí fins a Girona.

Trobes que hi ha una frontera en el fet que els veïns de Canet no poden anar Arenys, però sí fins a Girona. Això evidentment no és una cosa que ens vagi a favor. És la realitat i l’assumim, però també hem de treballar perquè no hi hagi aquestes diferències.

Amb tot, el president del Consell Comarcal del Maresme assegura que els criteris sanitaris passen al davant de la realitat territorial i  ho veu comprensible.

També s’ha anunciat que es faran controls al límit dels termes municipals de Canet de Mar i Arenys de Mar, que separa les dues regions sanitàries.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat