El Dr. Pere Puig posa llum a la desconeguda capella de Sant Jaume

58d1d574-751f-4679-b1ef-dda5f098fee8

Amics del Patrimoni Històric de Calella organitza dimarts vinent a Can Saleta una nova sessió dins del seu cicle de conferències primavera-estiu. En aquesta ocasió anirà a càrrec del doctor Pere Puig, amb una xerrada sobre la capella de Sant Jaume. La desconeguda capella centrarà una conferència on el ponent assegura que es trencaran moltes velles creences relacionades amb els orígens de l’Hospital de Calella.

Pere Puig, llicenciat en Medicina i especialista en Cirurgia General, presentarà dimarts vinent part dels resultats de la investigació que ha dut a terme sobre l’existència d’aquesta capella dedicada a l’apòstol Sant Jaume que hi havia a l’edifici on es començar a prestar atenció sanitària a Calella i que seria l’embrió del que és avui en dia l’hospital comarcal que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Assegura que trencarà moltes creences que s’han tingut durant anys d’aquest espai tan desconegut per a tothom.

La història de l’Hospital de Calella comença el segle XVI. A partir d’aquí he esbrinat com estava associada la capella a l’hospital i hi haurà sorpreses. Hi han dit coses que s’han dit i amb una categorització i quan busques i esbrines, t’adones que pot ser les coses no són com s’han explicat fins ara.

I és que és tan desconeguda que després de fer una recerca exhaustiva i de contactes amb el bisbat, no s’ha pogut trobar cap imatge ni cap document oficial de l’existència de la capella.3dd71330-055e-4778-9fbb-78e33d6f048a

Ningú l’ha vist mai. Va néixer quan va néixer i es va acabar a finals del segle XIX ningú dels que vivim actualment l’ha coneguda. Vaig parlar amb l’arxiu diocesà de Girona per veure quan es va constituir i en ells no els hi consta l’existència d’aquesta capella. El Bisbat de Girona l’ignora.

Una conferència que servirà de pròleg del llibre que Puig està escrivint sobre els orígens de l’Hospital de Calella. En donarà més detalls a la conferència, però això sí, diu que es guardarà algun secret que només descobriran les persones que comprin l’obra. El doctor té previst publicar-la el desembre d’aquest mateix any.

La conferència es farà dimarts 16 d’agost a les 19.30 h a l’auditori de Can Saleta. L’entrada és lliure i gratuïta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *