El Govern anuncia la imminent supressió total del servei de recollida porta a porta de residus

c/Església, ahir

Calella completarà en breu la supressió del servei de recollida d’escombraries porta a porta al centre urbà. El tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, va anunciar en la sessió plenària de desembre que “passat festes” s’implementarà un nou sistema a l’eix comercial i carrers propers per així acabar amb la problemàtica de “brutícia permanent” que comporta el fet que es deixin les bosses de brossa a peu de carrer. Sitjà va vincular el canvi al desplegament del nou contracte del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries, adjudicat el maig del 2015 a la UTE formada per Arca del Maresme i Urbaser.

cEl tram del carrer Església entre Ànimes i Cervantes va ser el primer peatonal on es va eliminar el servei de recollida porta a porta dels residus, el febrer del 2014. A partir de l’any vinent, amb data per concretar, la supressió es farà extensiva a la resta de carrers on encara funcionava el sistema: carrer Església, als perpendiculars de Matas i Rodés, Sant Josep i Sant Pere; i a trams de Jovara i Bruguera.

“Es col·locaran uns contenidors mòbils, que es posaran a les vuit del vespre i es recolliran a les dotze de la nit”, va especificar el tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, en sessió plenària. “Es farà feina de conscienciació entre els comerciants i, si cal, farem recollides específiques als que tenen capacitat de producció important de plàstic. Probablement al final s’haurà d’entrar en l’aplicació de sancions per als pocs que no seguiran la nova dinàmica”, va afegir Sitjà.

“Traurem les bosses escampades que hi ha pel carrer Església tot just tanquen els comerços, que generen una problemàtica important de brutícia, també a nivell visual”, va admetre el responsable de l’àrea.

L’Ajuntament de Calella disposarà de quatre contenidors mòbils de recollida de rebuig –de color verd–, pendent d’estudiar quants i on es col·locaran finalment per donar cobertura a tot el sector de població.

Millores en la neteja viària a partir de gener

El tinent d’Alcaldia de Territori va aclarir en sessió plenària, i en resposta a un prec formulat des del Grup Municipal d’ERC, que a partir de gener es reforçarà el servei de neteja viària amb nova maquinària. Serà a partir de llavors quan l’empresa concessionària –la UTE Arca del Maresme i Urbaser– s’equiparà amb els vehicles que consten en el contracte que començar a desplegar el maig del 2015.

“Tindrem dues màquines d’hidroneteja al carrer, permetent-nos doblar l’actuació de neteja a pressió”, va concretar Jordi Sitjà.

Compromís del Govern Municipal (CDC i PSC) de ser, en aquest assumpte, autoexigents i vigilants perquè la concessionària compleixi el contracte i això redundi en la millora de la neteja de la via pública. Quant a la petició del Grup Municipal d’ERC de convocar una reunió política i tècnica de seguiment, el tinent d’Alcaldia Sitjà va proposar celebrar-la passada la temporada turística –a finals del pròxim octubre del 2016– perquè serà llavors quan es podrà avaluar la prestació del servei estant a ple rendiment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *