El govern instal·larà plaques solars als laterals dels antics peatges

La Generalitat de Catalunya ja sap l’ús que vol donar als espais que han quedat alliberats amb la finalització dels peatges. S’instal·laran plaques solars que subministraran tota l’energia necessària per abastir la xarxa viària de tot el país. Concretament, el departament de Territori ha anunciat que invertirà 8 milions d’euros per instal·lar 11 hectàrees de panells fotovoltaics entre els peatges de Vilassar, Arenys i Santa Susanna a la C-32 i el de Mollet a la C-33. Des del govern català també es contempla que en aquestes zones hi pugui haver punt de recàrrega de vehicles o fins i tot algun park and ride.

La Generalitat calcula que amb la instal·lació d’aquests panells es generin prop de 20.000 MWh a l’any, que han de servir per cobrir les necessitats energètiques de totes les carreteres catalanes. De fet l’objectiu és minimitzar l’impacte mediambiental que suposa el pas dels vehicles. El vicepresident, Jordi Puigneró, ha avançat que s’espera un estalvi anual de prop de 5.000 tones de CO₂.

Les zones d’antics peatges seran espais de generació d’energia verda de cara al futur. Parlem d’11 hectàrees on farem un projecte d’implantació de plaques fotovoltaiques. Això permetrà mantenir tot el consum energètic que tenen les carreteres de Catalunya. Això suposarà un estalvi anual de 5.000 tones de CO₂, l’equivalent a 3.000 cotxes entrant a la ciutat de Barcelona.

peatges verds

L’anunci del departament de Territori va coincidir amb el primer dia de l’alliberament dels carrils centrals de la C-32 al seu pas pel peatge de Vilassar. Des d’aquesta setmana els vehicles que circulin per aquesta zona ja no han de passar per l’antiga estructura, sinó que ho poden fer per la zona central, completament neta. En total s’han habilitat tres carrils tant en direcció Barcelona com direcció Girona. Puigneró també ha avançat que l’obertura del trànsit central al peatge d’Arenys estarà enllestit a partir de la setmana que ve.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.