El govern obre un “període de reflexió” sobre el pressupost participatiu

L’Ajuntament de Calella no convocarà el pressupost participatiu del 2024, per primera vegada en nou anys. La iniciativa ha caigut dels comptes municipals – no s’hi ha destinat cap partida econòmica – perquè el govern de Junts i el PSC ha decidit obrir un “període de reflexió”. En contrapartida, s’obrirà una bústia perquè tothom pugui fer arribar els seus suggeriments i propostes, a l’espera que es concreti quina sortida s’hi donarà, i amb quins diners.

La regidora de Participació, Mariceli Santarén, ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’ha desestimat tornar a convocar els participatius com s’havia fet des del 2015, és a dir, fent crida perquè la ciutadania presentés propostes formals en un temps acotat. Aquest any se n’han rebut un total de sis, tres de les quals han estat considerades vàlides. No s’arriba al mínim necessari per sotmetre-les a votació popular, tal com s’estableix en les noves bases reguladores del procés. Segons la regidora, no es pot parlar de fracàs però sí reconeix que cal trobar la millor opció per aconseguir que la ciutadania s’hi senti implicada.

No es podria parlar de fracàs sinó que s’haurà de buscar la millor manera perquè la ciutadania pugui participar de les decisions i fer propostes (…) Ara obrim un període de reflexió. Potser amb la creació d’una bústia aconseguim un bon “feedback”.

L’Ajuntament de Calella ha informat de la posada en marxa d’una bústia per recollir suggeriments i propostes, com alternativa a la tradicional convocatòria del pressupost participatiu, una iniciativa que es va crear l’any 2015 i gràcies a la qual s’han executat projectes com la reforma de la Plaça Vicenç Ferrer, la supressió de barreres arquitectòniques a l’espai públic o la creació d’una xarxa de desfibril·ladors.

Respecte la instal·lació d’un nou skatepark, guanyador del pressupost participatiu del 2022, la regidora de Participació confirma que la ubicació definitiva serà a la Plaça del Parlament.

Aquest 2023 s’han rebut un total de sis propostes, tres de les quals han estat considerades vàlides, i que es repartiran els 125.000 euros de la partida d’inversió. A l’entorn de la piscina municipal es crearà un espai de cal·listènia – que són elements per fer exercicis físics utilitzant el propi pes corporal – i un parc lúdic per a infants i joves d’entre 7 i 12 anys, i es millorarà el camí que connecta el restaurant Els Pescadors i el cementiri vell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *