El Museu-Arxiu inaugura una exposició sobre complements de moda d’època

Mostrarà una selecció de peces que, a partir de donacions particulars, formen part del fons museístic de l’equipament. Daten de mitjans del segle XIX i fins a mitjans del segle XX, una època en què el vestir i el bon vestir simbolitzaven la condició i l’estatus de la persona. El Museu Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué la tindrà exposada fins a principis del 2018.

Complements de moda, 1850-1950 és el títol de l’exposició que s’inaugurarà aquest dissabte, 17 de juny, a l’equipament museístic 19.00h). Una selecció d’articles de la col·lecció d’indumentària del propi fons que mostra com es vestia en aquella època i què simbolitzaven aquests articles amb què dones i homes arrodonien la imatge que projectaven.

“Trobarem bàsicament complements de moda però també hi hem posat una galeria de vestits d’època per il·lustrar-los: hi ha una col·lecció de barrets prou significativa, mitges i mitjons de seda, una col·lecció de ventalls que, a banda de servir per refrescar-se, servien per establir una comunicació amb les persones de l’entorn, que són molt elaborats i treballats; i les estoles que s’utilitzaven amb els vestits de nits. En definitiva és una exposició dedicada als complements i elments que ajuden a configurar la imatge d’una persona”, ha explicat Carme Torm, responsable de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella.

L’exposició es podrà veure al Museu-Arxiu Josep M. Codina i Bagué (carrer Escoles Pies, 36), de dimarts a dissabte de 18.00h a 21.00h; i diumenges i festius d’11.00h a 14.00h. El preu de la visita normal és de 2 euros, la reduïda d’1 euro.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *