El panorama d’avui a l’R1: els trens passen per Calella però no arriben a Barcelona

La circulació per l’R1 del Maresme s’ha restablert aquest dilluns entre les estacions de Maçanet-Massanes i Badalona, després d’un diumenge caòtic pel col·lapse del servei ferroviari derivat d’un robatori de coure a les instal·lacions d’Adif a Montcada i Bifurcació que va provocar una sobretensió elèctrica als túnels d’entrada a Barcelona. Per això, no hi ha cap tren de l’R1 ni de l’R4 que arribi a la ciutat i les estacions de Plaça Catalunya i Arc de Triomf estan tancades. El pla alternatiu per arribar-hi és agafar la L2 del metro a Badalona, que porta a Passeig de Gràcia. A Calella, l’estació s’ha reobert de bon matí i els informadors amb armilles grogues expliquen la situació als viatgers, molts dels quals entomen amb indignació i resignació una nova deficiència del servei.

Avui, els usuaris de l’R1 de Rodalies poden agafar el tren a Calella, que finalitza el trajecte a Badalona per les greus incidències que continuen bloquejant l’entrada a la ciutat de Barcelona. Les estacions d’Arc de Triomf i Plaça Catalunya estan tancades.

Després d’un diumenge caòtic, en què no va circular cap comboi per Calella, la circulació s’ha restablert entre Maçanet-Massanes i Badalona, però amb una freqüència anormal. El Pla de transport acordat ahir al vespre és aquest:

En el cas de l’R1 i l’RG1, els trens arriben a Badalona i allà els viatgers es deriven cap a l’estació de metro de Pompeu Fabra, on es pot agafar la línia L2 que porta fins a Passeig de Gràcia.

En paral·lel, s’han reforçat els serveis de metro i Ferrocarrils de la Generalitat per compensar la falta d’oferta de Rodalies, sobretot en hora punta. Es contempla la possibilitat que les línies R3 (Hospitalet-Puigcerdà) i R4 nord (Sant Vicenç de Calders-Manresa) puguin trigar dos mesos a recuperar la normalitat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *