El Parlament es compromet a declarar “centre d’expertesa” la unitat d’ELA de Bellvitge

Cf_TQhQXEAEj29g

La Fundació Miquel Valls, amb seu a Calella, ha demanat al Parlament de Catalunya que es reconegui com a «centre d’expertesa» l’actual unitat interdisciplinar d’ELA de l’Hospital de Bellvitge. La petició l’han fet al ser convidats a la Comissió de salut del Parlament, per explicar la feina que es fa des de la Fundació Catalana d’ELA.

Enric Maria Valls, president de la Fundació, creu que cal fer un pas més enllà en la lluta contra l’ELA. Ara ja hi ha unitats interdisciplinars a diversos hospitals on es tracta al malalt d’Esclerosi Lateral Amiotròfica de forma integral amb tots els especialistes a l’hora. El que ha demanat la Fundació, concretament, és que la unitat de referència, situada a Bellvitge, sigui un centre d’expertesa.

“És una inversió que tornen els diners, perquè hem fet un estudi que diu que al treballar bé a una unitat d’ELA s’estalvien moltes ambulàncies amb malalts que les utilitzen per anar a visites concertades, perquè amb una sola visita t’atenen tots els especialistes i s’estalvien ensurts de les famílies que van a urgències. Això representa un estalvi molt important i, amb aquest reconeixement, donaríem carta oficial a aquesta tasca”, ha dit Valls en declaracions a Ràdio Calella TV.

Amb el reconeixement també tindrien accés a subvencions europees per a la investigació. “Tindríem el reconeixement i cridaríem l’atenció dels laboratoris amb aquest reconeixement explícit de l’administració. Això voldria dir que, paral·lelament a la millora d’atenció dels malalts podríem començar a tenir, molt seriosament, un centre d’investigació conta l’Ela que s’autofinançaria”, ha assegurat el president de la fundació Miquel Valls.

Segons ha explicat Enric Maria Valls, la proposta ha estat ben rebuda per tots els grups polítics de la cambra catalana i per tant, preveu que s’iniciïn els tràmits per fer la declaració de centre d’expertesa ben aviat. “Des de la CUP al PP hi han estat a favor i, en principi, miraran de tirar-ho endavant. No sé quin és el procediment, suposo que ara hauran de traslladar la petició del Parlament al Govern, i a la Conselleria de Salut, que és qui té la potestat de fer aquest nomenament”, ha apuntat Enric Maria Valls.

Per altra banda, des de la Fundació Miquel Valls es demana que el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi, es pensi en la possibilitat de regalar llibres relacionats amb l’ELA en aquesta data tan assenyalada. I ofereix la seva adreça de correu electrònic per contactar-hi i informar-se de quins llibres es poden comprar. El mail és mld@fundaciomiquelvalls.org.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat