El PdeCat trenca el pacte de govern amb el PSC a Pineda

Roda de premsa PDeCat - Font Ràdio Pineda
Roda de premsa PDeCat - Font Ràdio Pineda

Tot i que l’alcalde del PSC, Xavier Amor, no cedirà locals per referèndum de l’1-O, el responsable de política municipal del PDeCAT a Pineda, Enric Creus ha dit que els ciutadans de Pineda podran votar amb total normalitat.

El PDeCAT ha trencat el pacte de govern amb el PSC a causa de les seves diferències en relació al referèndum. Diu que hi ha dos bàndols, el que està a favor de la democràcia i el que està a favor del PP i de la repressió.

El responsable de política municipal del PDeCAT a Pineda, Enric Creus, ha explicat a Ràdio Calella Televisió el perquè del trencament del pacte del govern al municipi: “S’ha trencat per la situació actual que viu el país, ens hem trobat en una situació que era molt difícil el dia a dia poder seguir endavant juntament amb un partit que fa unes declaracions com les del Miquel Iceta per tant no es pot aguantar. Hi ha dos bàndols els que estan a favor de la democràcia i els que estan a favor del PP i de la repressió, i per tant nosaltres tenim molt clar on som i on hem d’estar i això feia molt difícil tirar endavant el pacte”

Va ser la militància qui va demanar que es fes el pas de trencar aquest pacte de govern. Creus diu que aquesta decisió pot tenir rèpliques a altres ajuntaments, tot i que cadascun d’ells té la seva pròpia casuística, ja que hi ha municipis governats pel PSC que posaran urnes per l’1-O i d’altres que no ho faran.

Tot i que l’ajuntament de Pineda no cedirà locals Creus assegura que es podrà votar amb tota normalitat aquest pròxim diumenge: “No cedirà locals i aquesta és una de les causes principals del trencament. Però el Govern de la Generalitat ja s’ha cuidat de designar i aprovar els locals i per tant la gent de pineda, malgrat l’oposició del PSC, podrà votar amb tota normalitat. El 80% dels ciutadans podran votar exactament al mateix col·legi on voten sempre i la resta podran votar a col·legis alternatius que ja s’han aprovat”

A partir d’ara, Creus diu que el PdeCat exercirà una oposició constructiva i que aprovaran totes aquelles propostes que van signar al pacte municipal anterior.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Enric Creus:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *