Els regidors de Pineda declaren pel desallotjament de la Policia Nacional l’octubre de 2017

Continuen les declaracions pels fets que van seguir al referèndum de l’1 doctubre. Segons ha publicat Ràdio Pineda, aquest dilluns han declarat al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arenys l’ex-primera tinenta d’Alcaldia, Carme Aragonès, els regidors Jordi Masnou i Sílvia Biosca, tots dos del PSC, i el cap de la Policia Local. La regidora d’ERC Mònica Palacín no ha estat citada a declarar degut a la seva condició d’aforada com a diputada al Parlament de Catalunya. El jutge ha de decidir si trasllada el cas de Palacín a instàncies superiors, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tots ells tenen una querella per presumptes coaccions a la direcció dels hotels per fer fora als 500 agents allotjats. La Fiscalia també acusa Aragonès i Biosca de falsedat en document oficial. De moment, no han fet declaracions.

Els fets es van produir els dies 2 i 3 d’octubre, després que agents de la Guàrdia Civil marxessin de l’Hotel Vila de Calella i enmig de les protestes ciutadanes que van aplegar a centenars de persones.

El mes de juny van declarar els primers testimonis: el director dels hotels Chekin Mont-Palau i Chekin Pineda, el gerent i 4 treballadors. Dos agents de la Policia Nacional van prestar declaració per videoconferència i va quedar postposada la declaració d’un tercer agent.

Els hotelers, en un comunicat de premsa juntament amb l’Ajuntament de Pineda, van explicar que no van rebre cap mena de pressió ni amenaça per fer fora els agents dels hotels i que, simplement, van plantejar la possibilitat d’avançar la sortida uns dies per raons de seguretat i amb la finalitat de garantir la conviència al municipi. Hores abans, però, corria per les xarxes socials un comunicat on els hotels acusaven els responsables municipals d’amenaces de treure’ls la llicència si no feien fora la Policia Nacional.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *