El Pla Director del Parc Dalmau està en fase de diagnosi

image

Aquest pla l’està redactant l’equip de govern de Calella, amb el suport d’una empresa externa. En aquesta primera fase és on es detecta l’estat actual del Parc i es fixaran quines iniciatives concretes s’hi poden realitzar per fer-ne un espai més atractiu.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch, ha explicat que en la primera fase del Pla Director, que ja està engegada, es fa un diagnòstic de la realitat actual de l’espai, analitzant com està la vegetació i quines intervencions s’han anat fent al llarg de tota la història del Parc Dalmau.

De tot plegat se n’han d’extreure idees concretes per dinamitzar aquest parc, que és patrimoni històric de la ciutat, pulmó verd, i punt d’oci, que presenta moltes oportunitats de millora i potenciació. Buch: “I a partir d’aquí hi haurà la segona fase, que va enllaçada i va continuada amb aquesta primera, que serien les diverses propostes de millora, sobretot a nivell paisatgístic, però també millores per tal de poder potenciar molt més el que és el Parc. I com potenciar-ho? Doncs buscar diversos elements, que ens recomanin, i que entre tots creiem que són necessaris perquè el Parc Dalmau acabi sent un punt de trobada i atracció pels calellencs i la gent que ens visita, s’hi sentin a gust i cada vegada hi vulguin anar més“.

Marc Buch no ha avançat cap idea ni proposta concreta que es plantegi tirar endavant al Parc Dalmau, ja que cal esperar a que l’empresa externa que assessora l’Ajuntament acabi la diagnosi.

El que si que ha explicat Marc Buch és que la voluntat de millorar el Parc aquest any és ferma, i així està previst als comptes municipals. A més ha comentat que el Govern treballa aquesta qüestió conjuntament amb Esquerra Republicana, que fa uns mesos va presentar una proposta de millora del Parc Dalmau al Govern, amb actuacions concretes immediates de neteja i senyalització, i dotant-lo de serveis com un Biblioparc, una cafeteria, una oficina turística, entre altres. “La veritat és que amb Esquerra Republicana estem en converses i coincidim amb la necessita de donar una major rellevància al Parc Dalmau i estem en converses. Prova d’això és que l’equip de govern hem incorporat una partida als Pressupostos, al capítol d’inversions, pel Parc Dalmau. Totes les idees són benvingudes i jo crec que entre tots ens hem de posar d’acord i trobar la millor manera perquè el parc surti beneficiat“, ha comentat Marc Buch.

Marc Buch ha assegurat que la seva intenció és «fer-ho molt bé» i per això no es pot anar amb presses a l’hora de fer la diagnosi, avaluar-ne les conclusions, i decidir quines accions concretes cal tirar endavant.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. merce escrigué:

    Ja es hora que se pensi ham fer algo per recopera el parc era un dels llocs meus preferits per passejar els difúmenles

  2. merce escrigué:

    Poseu guapo el parc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat