El planter de Joventut Artística es posa al capdavant de la nova junta del teatre

Mai abans la junta directiva de Joventut Artística de Calella (JAC) havia estat tant plena de gent jove. Són els nois i noies de l’entitat que han pres el comandament del teatre amb la voluntat de canviar coses i captar una nova massa de socis amb energia i ganes de fer.

El nou president, Pau Noheras, ha dit a Ràdio Calella TV que al teatre li cal obertura de mires i retornar-lo a la gent del poble.

D’alguna manera no tenien la capacitat de gestió ni d’activació de la gent jove del poble. La idea és retornar el teatre al poble, obrir portes perquè qualsevol que tingui una inquietud a nivell artístic pugui venir a proposar projectes i coses. Faltava una mica d’energia nova i aire fresc, i obrir una mica la visió. Entendre que no es tracta dels de dins o dels de fora sinó que es tracta d’una entitat pel poble i autogestionada pel poble, on hi ha la llibertat de no estar lligat a cap partit, i poder actuar per la gent del poble i a nivell social.

La nova junta la formen 11 persones entre les que hi ha gent que ja estava vinculada a la JAC. És el cas del Marc Comerma com a vicepresident, l’Anna Terricabres de tresorera i Sara Escamilla de secretària. Joan Pera, Miquel Casals, Gerard Torruella, Míriam Marrè, Ginebra Pera, Nil Pera i l’Adrià Subirana són vocals. Pau Noheras ha dit que l’antiga junta està molt contenta de que el planter de joves actors de l’entitat s’hagi posat al capdavant del teatre i els dona les gràcies per la feina feta.

Els hi hem d’agrair. Estan encantats de la vida que siguem nosaltres. Són una gent que ens apreciem molt perquè ens han vist créixer allà dins i tenien moltes ganes de fer el relleu. Han vist l’energia amb la que entrem i des de l’humilitat en què entrem i estan súper d’acord. No tenim cap queixa de la gent de dins i esperem no tenir-la de la gent de fora.

Del llegat de les antigues juntes pensen seguir mantenint el tradicional Estel de Natzaret, amb algun que altre rentat de cara, i el Concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella.

Volem mantenir l’Estel de Natzaret perquè considerem que és una tradició maca del poble i que s’ha de mantenir. L’únic que sí ens plantegem és un rentat de cara a nivell d’escenografia i muntatge, però encara no ho tenim ben estudiat, i el Concurs de Teatre també el mantindrem perquè és una sinergia que hi ha entre totes les companyies amateurs de Catalunya i hi ha públic que ho espera, a banda d’activar altres projectes que encara no puc explicar perquè no estan del tot tancats i no vull fer spoiler.

Un dels projectes amb els que ja fa dies que treballa la nova junta és el musical Rent. Precisament aquest passat dissabte s’ha fet el càsting per trobar les actrius i actors que interpretaran els papers d’aquest musical amb cançons i lletres de Jonathan Larson, basat en l’òpera La bohème, de Giacomo Puccini, que narra la història d’un grup de joves pobres, artistes i músics intentant sobreviure. El proper diumenge faran públic el repartiment final per tal de començar a posar fil a l’agulla als assajos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *