Salut activa un web per saber si s’és contacte estret d’un positiu per Covid

¿Soc contacte estret d’un positiu? És el web que ha creat el Departament de Salut perquè qualsevol persona pugui verificar en menys d’un minut si és contacte estret d’una persona infectada per la malaltia. Un aspecte essencial per frenar les cadenes de contagi en aquesta cinquena onada de la Covid. És un qüestionari de respostes afirmatives o negatives que, a més, en finalitzar indica si cal prendre mesures i quines. Amb aquesta eina es volen reduir les consultes als CAP i al telèfon 061 que no necessitin l’atenció d’un professional sanitari.

El test consta de vuit preguntes que s’han de respondre amb sí o no. Per exemple, es pregunta si s’ha estat en contacte amb una persona positiva de Covid, si el contacte ha estat a menys de dos metres de distància i si es portava la mascareta, si s’ha rebut o no la pauta completa de vacunació o si s’ha experimentat algun tipus de simptomatologia.

Si el resultat revela que la persona és contacte estret, se li indica que cal que s’aïlli deu dies a casa i que ha d’estar alerta per si desenvolupa símptomes. En aquest cas, que es prengui la temperatura dos cops al dia i que contacti amb el seu CAP o truqui al 061 en cas de detectar algun malestar.

Si per contra, el resultat és negatiu, a l’usuari se li informa que no ha de fer quarantena però que ha de seguir les mesures de seguretat per evitar el contagi.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *