La millor nit per veure les llàgrimes de Sant Llorenç

Si la contaminació lumínica ho permet, aquesta nit es podrà observar la punta d’activitat d’un dels fenòmens astronòmics que marquen l’estiu: les llàgrimes de Sant Llorenç o també anomenades Perseids. Un espectacle natural que es pot veure a ull nu i que s’assimila a una pluja d’estels, tal com es percep des de la Terra. Però de fet són partícules residuals del cometa Swift-Tuttle que es converteixen en boles de foc quan col·lisionen amb l’atmosfera. Recollim alguns dels consells del president del Grup d’Astronomia de Calella per veure les llàgrimes de Sant Llorenç amb les millors condicions possibles.

Aquest any la pluja d’estels quedarà deslluïda per culpa de la Lluna, que aquest vespre serà plena. Per això els experts recomanen esperar-se uns dies després de la lluna plena. I tot plegat també dependrà dels núvols. Joan Palau és el president del Grup d’Astronomia de Calella.

Aquest any per desgràcia les llàgrimes de Sant Llorenç coincideixen amb la superlluna i no les podrem apreciar tan bé per la contaminació lumínica i la llum que ens proporcionarà la superlluna, per tant ens haurem d’allunyar de la ciutat si volem percebre alguna cosa.

Palau assegura que el lloc òptim per gaudir d’aquest fenomen astronòmic serà a Can Carreres. Allà ens haurem de col·locar mirant en direcció Girona. Recomana buscar un lloc alçat, amb una visió nítida del cel i sense contaminació lumínica. Desaconsella totalment anar a la platja. I dona un consell per aquells que es quedin amb ganes de saber-ne més sobre els estels.

Recomano descarregar una aplicació de Google, SkyMap, que ens permet llegir el cel. Té un planisferi i et va dient tot el que veus al cel. Si no podem veure les Perseids, almenys aquest any podrem veure mirant en direcció Pineda a Saturn que està en conjunció amb la terra.

La pluja dels Perseids va començar el 17 de juliol i s’allargarà fins al 24 d’agost, però ara és quan es poden veure amb més facilitat, pels volts de Sant Llorenç. Aquests dies els meteors arriben al màxim d’activitat, amb uns 100 meteors per hora, i la millor nit per gaudir de l’espectacle serà la d’avui.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *