El Ple de l’Ajuntament de Calella tornarà a ser presencial després d’un any

Després d’un any el Ple de l’Ajuntament de Calella tornarà a ser presencial. Els membres del Govern i de l’oposició tornaran a reunir-se presencialment per fer el Ple Ordinari del mes de setembre aquest dijous a la tarda. El sis de maig de 2020, arran la pandèmia, es va celebrar el primer ple telemàtic de la història de la ciutat. El format es van anar mantenint de forma intermitent fins ara, quan la nova normativa ha permès recuperar la presencialitat. La pròxima sessió ordinària es tornarà a fer de forma presencial, però en un emplaçament diferent de l’habitual, es farà a l’Ajuntament Vell per garantir les distàncies de seguretat entre regidors. La sessió arrencarà a les 18.30 h i es podrà seguir per Ràdio Calella TV.

En l’ordre del dia hi consten un total de 15 punts, 7 dels quals són mocions.

La primera resolució de Recursos Interns ratificarà la fixació de les festes locals de l’any 2022. L’àrea d’Esports proposarà denominar la zona esportiva de La Muntanyeta “Complex Esportiu Tomàs Claramunt”.

En l’àrea de Cultura es votarà aprovar el dictamen per donar suport al Correllengua 2022.

En l’àrea d’Hisenda es proposarà aprovar el compte general de la Corporació corresponent a l’exercici 2020. I Territori proposarà declarar d’especial interès municipal les obres d’arranjament de les portes d’evacuació del carrer Sant Jaume de la Minerva. Unes obres que han estat sol·licitades pel Departament d’Ensenyament.

També es debatran un total de 7 mocions. Tots els grups municipals aprovaran una moció per mostrar la seva preocupació per la crisis humanitària que està tenint lloc a l’Afganistan en matèria de regressió dels drets humans i llibertats, especialment de dones, nenes i col·lectiu LGBTI+, en situació d’extrema vulnerabilitat. La moció pretén posar al consistori a disposició del Govern de la Generalitat per col·laborar en tot allò que sigui possible en l’acollida de les persones refugiades.

El principal grup municipal a l’oposició Esquerra, presenta un total de tres mocions. Dues amb Calella en Comú per promoure i dinamitzar els Consells Municipals Sectorials i el Consell de Ciutat i una per promoure la declaració d’Àrea amb Mercat d’habitatge tens del municipi de Calella segons la Llei 11/2020 de contenció de rendes de lloguer d’habitatge. Amb la CUP i amb Calella en Comú presenten una darrera per modificar l’article 143 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana i Via Pública de Calella. És la que fa referència als edificis de servei públic o d’entitats oficials, els monuments artístics i arqueològics i les fonts públiques, a més del número que els correspongui, podran tenir indicat el nom, la destinació o la funció.

Calella en Comú i la CUP presenten dues mocions més conjuntament. Una fa referència a la conveniència de nomenar un espai públic amb el nom del poeta Joan Margarit. I una darrera per proposar una confecció d’un cens d’edificis i infraestructures municipals de Calella que tinguin amiant abans del 31 de desembre de 2022.

El grup municipal CUP presenta una darrera moció en solitari per demanar un permís retribuït de cicles, menstruació i climateri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *