El president Pere Aragonès inaugura la Fira en la seva primera visita institucional a Calella

inauguracio

El president Pere Aragonès va inaugurar ahir la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. En la seva primera visita institucional com a president de la Generalitat a Calella, Aragonès va tallar, juntament amb l’alcaldessa Montserrat Candini, la cinta del recinte firal que commemora els 40 anys de la Fira. Una inauguració en la qual Aragonès va emplaçar a la societat catalana a seguir els mateixos passos d’aquest esdeveniment, per obrir-se al món i adaptar-se als reptes de futur. Abans d’inaugurar la Fira, Aragonès va passar per l’Ajuntament de Calella per signar el llibre d’honor.

L’encarregat de tallar la cinta el president Pere Aragonès, en el seu discurs inaugural va exposar que era tot un honor poder participar en l’obertura de la Fira, només pel que significa aquest esdeveniment pel territori, si no també pel lligam personal que hi té.

Per mi avui és un honor participar en l’obertura de la 40a Fira de Calella i l’Alt Maresme. En primer lloc perquè com a veí del poble del costat, conec perfectament el que significa la Fira. De fet, recordo que era la primera excursió del curs que cada any fèiem amb l’escola. Veníem a peu cada curs quan fèiem primària per veure la fira i vam veure tota l’evolució.

Una fira que commemora els seus 40 anys de trajectòria i que Aragonès no va passar per alt en el seu discurs inaugural. Aragonès va emplaçar a la societat catalana a seguir els mateixos passos de la fira. Un esdeveniment que, malgrat impediments que s’ha pogut trobar al llarg dels anys, ha continuat endavant superant totes les expectatives, adaptant-se als diferents moments i incorporant un component multidisciplinari. 

40 anys de la fira de Calella, són 40 anys de difusió i conèixer les nostres tradicions. D’una bona acollida de les cultures d’altres indrets, de coneixement d’altres cultures. Una mostra també de la riquesa del nostre teixit productiu, especialment productes de proximitat. Quan mirem aquesta trajectòria i tot el que s’ha fet ens ha de produir una injecció d’autoestima, per tot el que hem fet i tornarem a fer.

Per la seva banda, l’alcaldessa Montserrat Candini va reafirmar-se en què la Fira posa un any més de manifest l’obertura de Calella i l’agermanament amb el món. Una mostra que es torna a obrir a les diferents cultures amb una clara aposta per l’artesania, però també pel format festival, que es consolida un any més.

Al llarg de tots aquests anys, hem volgut de manera molt especial aconseguir aquest principi de què “el món és el nostre món”. Ha estat una fira de referència, no únicament pels diferents premis que ha rebut, sinó perquè un element inconfusible és pels artesans que han passat. A més, també hem aconseguit esdevenir d’una fira tradicional a un format fira-festival, que ja està totalment consolidat.

En l’acte d’inauguració també van assistir tots els regidors del consistori, alcaldes de municipis veïns i representants institucionals de les regions convidades.

Per commemorar els 40 anys de la Fira de Calella i l’Alt Maresme avui a les 17.30 h es farà un acte d’homenatge a totes les persones que han estat al capdavant d’aquesta mostra. Hi participaran la majoria de regidors i directors que han organitzar la Fira en els seus 40 anys de vida.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *