L’hospital torna a suspendre les operacions no urgents per l’impacte de la cinquena onada

hospital calella web

Noves mesures per adaptar l’Hospital de Calella a la cinquena onada de la Covid. S’ha decidit suspendre tota l’activitat quirúrgica no urgent, donant prioritat als processos oncològics i, en general, tota l’atenció que no es pot ajornar. També es manté la cirurgia sense ingrés. D’aquesta manera es pretén alliberar llits d’hospitalització per atendre els pacients afectats de coronavirus que ho requereixin.

Des d’avui, l’Hospital Sant Jaume només realitzarà cirurgies urgents i les que no requereixen hospitalització. A més, mantindrà el seguiment i tots els tractaments en pacients oncològics. Són les mesures que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha adoptat per poder atendre les necessitats que es derivin de la cinquena onada de la Covid, després de l’augment dels ingressos que s’ha registrat en els últims dies. A l’espera de l’actualització de les dades que es farà al llarg de les pròximes hores, divendres s’informava d’un total de 24 persones ingressades per positiu per coronavirus, de les quals 13 en un termini de només quatre dies.

En el cas de l’Hospital de Blanes, on es porta a terme l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia de tot l’àmbit sanitari, no es desprogramarà, de moment, cap intervenció. No obstant això, s’està molt pendent de l’evolució dels casos positius en aquest centre.

A tot això, es mantenen les restriccions de visites a una hora al dia durant el torn de matí, de 13 a 14h, i només es permet l’entrada d’un únic acompanyant per pacient no Covid ingressat tant a l’Hospital de Calella com de Blanes. En aquest cas es recomana que la persona compti amb la pauta completa de vacunació.

I en relació al servei d’Urgències, queda del tot restringit l’accés als acompanyants i no se’n permetrà l’entrada, només en algunes situacions excepcionals i cada una serà valorada pels professionals sanitaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat