El projecte d’urbanització de Can Carreras es votarà en el pròxim Ple Municipal

L’Ajuntament de Calella segueix els passos de Pineda de Mar en el procés que ha de permetre regularitzar la situació de la urbanització de Can Carreras. Dijous vinent, i en el marc del Ple Municipal, es proposarà l’aprovació inicial del projecte que recull quines són les actuacions que s’hi han de fer i el cost total, que com ha avançat el tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, supera els 10 milions d’euros.

L’11% de la urbanització de Can Carreras pertany al terme municipal de Calella, i sobre aquesta superfície hi té competències l’ajuntament, que treballa de la mà de Pineda de Mar en el procés de regularització del nucli de cases creat al final de la dècada dels 60, on actualment hi viuen unes 800 famílies.

El procés arrenca amb l’aprovació inicial del projecte d’urbanització, que és el que es votarà dijous vinent, 27 de febrer, en el Ple Municipal de Calella. El tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, ha exposat que el document posa negre sobre blanc a tots els dèficits del sector i valora el cost econòmic de la seva regularització.

El projecte recull les actuacions d’urbanització que s’han de fer: clavegueram, enllumenat, serveis bàsics, asfaltat de carrers… Indica que cost, que és de poc més de 10 milions d’euros. Pineda de Mar ja l’ha aprovat, ara ens toca a nosaltres, després caldria superar alguns passos i seria llavors quan es podria executar.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Marc Buch ha dit que el repartiment de costos es farà en funció de la superfície que s’ocupa a cadascun dels dos termes municipals.

La càrrega exacta que hauria d’assumir Calella, que té l’11% de la superfície de la urbanització, però caldria concretar-ho a l’hora de repartir costos.

El tinent d’Alcaldia de Territori ha reconegut que el procés que s’inicia ara serà llarg: després de l’aprovació definitiva, si s’escau, s’haurà d’elaborar el pla de reparcel·lació que aclareix quina ha de ser la distribució de càrregues i costos de cadascuna de les propietats. Aquest darrer pas està aturat a Pineda de Mar perquè els veïns el van impugnar. Això fa que Buch sigui molt prudent a l’hora d’avançar terminis, tot i recalcar que la voluntat dels dos consistoris és posar-hi solució.

La voluntat hi és, tant per l’Ajuntament de Pineda com de Calella, perquè sinó no seguiriem aquesta passos. Però parlar de terminis és complicat perquè ara mateix està encallat el tema de la reparcel·lació, i aquestes temes legals poden fer que s’allargui el calendari. Però la voluntat és solucionar les coses quan abans millor.

L’Ajuntament de Calella ha refermat la voluntat dels dos consistoris de treballar conjuntament en aquest assumpte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *