Taller infantil sobre la importància de tenir una bona higiene de mans per evitar infeccions

rentamans

Les infermeres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han començat a visitar les quatre escoles d’infantil que hi ha a Calella per impartir un taller didàctic sobre la importància de rentar-se les mans amb aigua i sabó. La idea és que adoptin l’hàbit perquè això els pot estalviar algunes infeccions que es transmeten per les mans: diarrees o malalties respiratòries, per exemple. Ahir van anar a l’Escola El Far i entre aquesta setmana i la que ve passaran per l’Escola Freta, l’Escola La Minerva i l’Escola Pia.

Els tallers d’higiene de mans per a alumnes de P4 es fan a partir de la lectura d’un conte publicat per la Mútua de Terrassa. Això serveix a les professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per traslladar als infants la importància de rentar-se les mans després de fer qualsevol activitat. Ho ha explicat Rosa Brutau, infermera i cap de metodologia de cures de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En aquest curs treballen molt els hàbits i les rutines diàries, hi fan molt d’èmfasi perquè siguin autònoms en vestir-se, penjar la roba o menjar. Els ensenyarem a partir del conte “La MArtiNETA” que ens explica quins són els moments més importants a l′hora de rentar-se les mans: després d′anar a un lavabo, que és un lloc on hi ha molts microorganismes, o quan s′està constipat i tenim mocs.

Aquests tallers formen part del programa Salut i Escola que duu a terme l’organisme sanitari per iniciativa dels Departaments d’Ensenyament i Salut de la Generalitat de Cataluny amb l’objectiu de millorar la salut dels joves per mitjà de la promoció de bons hàbits.

S’ha ideat com a prova pilot que arrenca a Calella amb voluntat de continuïtat i d’ampliar-la a la resta de poblacions de l’àrea sanitària.

La idea és valorar com va aquest primer any, com ho reben les escoles i els nens, i si podem continuar i difondre-ho a la resta de municipis de la Corporació, perquè aquest any només fem a Calella.

Les infermeres finalitzen la sessió convidant als petits a estampar les seves mans sobre un pòster que s’exposarà al vestíbul de l’Hospital Sant Jaume de Calella coincidint amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans, el 5 de maig.

Al marge de les iniciatives adreçades als més petits, la responsable de metogologia de cures ha explicat que també es fan accions per als professionals i als acompanyants dels pacients.

Tenim una habitació amb pacients simulats i fem que els professionals entrin a fer tasques diàries per avaluar quan haiurien d′haver-se les mans i si no ho han fet (…) Els acompanyants també han de recordar que a les habitacions hi ha gel hidroalcohòlic perquè quan el pacient rebi la visita prèviament hagi complert la tècnica d′higiene de mans.

L’Organització Mundial de la Salut posa de relleu que rentar-se les mans amb aigua i sabó interromp el cicle de contaminació de determinades malalties, sobretot entre la població infantil.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *