El PSC del Maresme demana ajuts a la Generalitat per a la urbanització de Can Carreras

La diputada i portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, en el moment de registrar la proposta de resolució

El grup parlamentari del PSC ha mogut fitxa per aconseguir fons públics que ajudin a finançar les obres d’urbanització de Can Carreras. A través d’una proposta de resolució, registrada en presència de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el regidor del PSC de Calella, Josep Torres, els socialistes han demanat a la Generalitat de Catalunya que habiliti línies d’ajuts i finançament per als veïns i veïnes que hauran d’afrontar el cost de les actuacions. Urgeix dotar la urbanització de la canalització de les aigües brutes –que ara mateix constitueix un problema mediambiental greu–, a més de millorar l’enllumenat i la xarxa de subministrament d’aigua potable.

Des de Pineda de Mar, que lidera les gestions del projecte, s’han reactivat els treballs de reparcel·lació de la urbanització que permetran conèixer amb major precisió el cost que haurà d’assumir cadascun dels propietaris del nucli residencial.

En paral·lel, i aprofitant el moment de tramitació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2022, el grup parlamentari del PSC, a instàncies de les agrupacions locals de Pineda de Mar i Calella, ha registrat una proposta de resolució per demanar subvencions econòmiques a fons perdut per als ajuntaments i línies de crèdit a través de l’Institut Català de Finances per als veïns i veïnes. Segons Xavier Amor, l’alcalde de Pineda, la voluntat és esmorteir la càrrega que hauran d’assumir per regularitzar la urbanització.

És una problemàtica de molts anys, allà hi ha gent que no coneix l’històric de la urbanització i es trobarà amb un rebut de quotes urbanístiques, i nosaltres hem d’intentar explicar la veritat. Que l’han de pagar, però hem de buscar ajudes per minimitzar-ne l’impacte.

La proposta també inclou la demanda que la Generalitat de Catalunya actuï d’intermediària amb les companyies subministradores que, segons reprova Amor, acumulen un dèficit d’inversions a Can Carreras.

Els veïns de Can Carreras porten molts anys pagant els subministraments però les companyies hi han invertit poc. Per això també demanem a la Generalitat que faci d’intermediari amb les entitats subministradores d’aigua i de llum. En el projecte vam fer separates per conèixer el cost de les dues partides, i demanem mediació perquè també aportin al projecte i es conclogui un episodi que dura masses anys.

L’alcalde de Pineda de Mar ha exposat que les gestions s’han reprès després que la justícia hagi desestimat el recurs presentat per una associació veïnal.

Aquest contenciós ha decaigut, la justícia ha donat la raó a l’Ajuntament entenen que s’estava aplicant correctament. Hi ha hagut una parada important, però entenem que és un moment crucial per demanar-ho, perquè també ara la Generalitat rebrà molts recursos d’Europa.

L’alcalde de Pineda de Mar reconeix la preocupació pels greuges que arrossega històricament la urbanització de Can Carreras i, per això, avança una iniciativa perquè el seu consistori se sumi a la petició d’ajuts a la Generalitat de Catalunya. A Calella es podria debatre una proposta similar en el Ple Municipal previst pel pròxim mes de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *