El punt vacunal de la Fàbrica Llobet-Guri ha arribat a administrar 1.600 dosis al dia

Agafa molt de ritme la vacunació contra la Covid a Calella. El punt comarcal de la Fàbrica Llobet-Guri, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, està funcionant ja al màxim de la seva capacitat i havent arribat a les 1.600 dosis administrades en un sol dia. Totes les vacunes que arriben, s’oferten i s’adjudiquen a través del portal vacunacovidsalut.cat, que és on es pot demanar dia i hora. Amb tot, des de l’organisme s’insisteix en la importància de cancel·lar la cita en cas de no poder acudir-hi perquè no se’n perdi cap.

Els quatre boxes del punt de vacunació comarcal de la Fàbrica Llobet-Guri estan funcionant simultàniament per donar sortida a totes les dosis que arriben a Calella i que ara mateix es poden administrar a tota la població major de 30 anys.

La campanya ha agafat velocitat de creuer, fins al punt que s’ha arribat a posar 1.600 dosis diàries. Aquest és el màxim de capacitat de l’espai que es va obrir a principis de juny i que forma part de la xarxa de punts intermedis de la Regió Sanitària de Girona.

N’ha parlat per Ràdio Calella TV, Laura Hernández, que és la cap d’Infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut de Calella.

Gairebé cada dia estem anant al màxim perquè sempre tenim els quatre boxes oberts. Això significa unes 1.200 o 1.300 dosis administrades al dia. Potser es generen algunes cues, però avancen molt ràpid.

Al punt de vacunació comarcal s’hi accedeix des del carrer Llobet i Guri i en la gestió de les cues compta amb la col·laboració de voluntaris de Creu Roja de l’Alt Maresme i de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

Obre en torn de matí i tarda, de dilluns a dissabte, i hi treballen professionals d’infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que han hagut de rebre formació específica per la vacunació de la Covid. També hi ha desplaçat personal administratiu.

Tot l’engranatge està funcionant a la perfecció per atendre la demanda de vacunació de la població convocada, que ja és a partir dels 30 anys. I s’insisteix molt en la importància que els més joves estiguin protegits davant els brots de coronavirus entre el col·lectiu que s’estan produint darrerament.

Hem obert la convocatòria aquesta setmana i ja estem administrant vacunes a la població que té entre 30 i 34 anys. Hem de demanar que s’animin a demanar hores perquè és el col·lectiu que, com hem vist a les notícies, ara mateix està més en brot.

L’altra franja d’edat sobre la que s’insisteix és la de població que té entre 60 i 69 anys. Si demanen dia i hora al punt de vacunació de la Fàbrica Llobet-Guri podran posar-se la de Pfizer.

Hem d’incidir en aquesta franja d’edat de 60 a 69 anys, que és la gent que ens està costant més que vinguin a vacunar-se. Els estem administrant Pfizer, que és la mateixa vacuna que posem a la resta.

El portal vacunacovidsalut.cat és l’espai on la població convocada pot demanar cita per a la vacunació. En completar el procés, s’indica quin dels fàrmacs s’administrarà i, en cas de voler-ne un altre, es pot anul·lar la cita i provar-ho de nou.

Sigui com sigui, des del punt de vacunació de Calella s’insisteix molt en notificar que no s’acudirà a la cita davant qualsevol contratemps perquè es pugui tornar a ofertar la dosi i no s’acabi perdent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.