El senador d’ERC, Bernat Picornell, garanteix la cobertura jurídica dels funcionaris per l’1 d’octubre

2017-08-02-PHOTO-00001766

En una compareixença de premsa, el senador republicà s’ha referit al paper dels treballadors públics en l’organització i celebració del referèndum d’independència. Setmanes després d’anunciar-se la creació d’una borsa de treballadors voluntaris, a la qual podran inscriure’s els funcionaris; Picornell ha insistit en què tota la responsabilitat de l’1 d’octubre recau en el Govern de la Generalitat.

Ho deia simbòlicament a les portes de la Fàbrica Llobet-Guri, una de les tradicionals seus electorals de Calella. Insistia en el missatge ja expressat per altres líders polítics independentistes que l’1 d’octubre es podrà votar com sempre s’ha fet.

“El president i el vicepresident ja han explicat per activa i per passiva que els funcionaris no hauran de posar en risc res, que són ells i el Govern qui assumeix tota responsabilitat de l’organització del referèndum. Tot el que sigui necessari per dur-lo a terme es farà amb garanties per qui vota com pels funcionaris”, va dir.

En relació al recurs presentat pel Govern espanyol del PP a l’aprovació del nou reglament del Parlament, el senador d’ERC ha denunciat que es tracta d’un cas més de politització de la justícia. Subratlla que així queda demostrat que no hi ha separació de poders i que, davant d’això, la única sortida és la independència. “No estem parlant només del procés, sinó de qüestions tant greus com les que afecten el Ministeri de Justícia, que comparteix dades amb l’executiu. Aquí s’estan vulnerant drets de la ciutadania, doncs davant d’això, votem i marxem”, ha afirmat.

Bernat Picornell va mantenir ahir una trobada de treball amb els membres de l’executiva local d’ERC de Calella sobre la celebració del referèndum d’independència.

Podeu escoltar l’entrevista que hem fet a Bernat Picornell aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *