Les altes temperatures han avançat l’inici de la temporada de bany

Les platges de Calella estan preparades per a una nova temporada de bany. L’operativa s’ha posat en funcionament coincidint amb uns caps de setmana en què la calor ha aparegut amb força i ha portat molts banyistes. S’ha col·locat el balisament que senyalitza els canals d’entrada i sortida de les embarcacions, ja passa el camió que neteja la sorra i Proactiva ha activat els equips de vigilància i socorrisme, que treballen a diari i que es reforçaran amb més personal durant els mesos de juliol i agost.

El servei de vigilància i socorrisme a les platges de Calella s’ha ampliat i funcionarà a diari fins a finals del mes de setembre, amb més efectius a la sorra durant els mesos centrals de l’estiu. La coordinadora del servei local de Proactiva, Lucía Rodríguez, ha comentat que el gruix de les actuacions que fan aquí són per incidències fora de l’aigua.

Tenim un alt percentatge d’incidències per lipotímies i fractures o luxacions d’usuaris que fan esport a la platja. Per contra, un percentatge baix de rescats aquàtics. Nosaltres treballem molt en l’àmbit de la prevenció i quan veiem algú que no neda molt bé i es dirigeix a la boia, que està a 200 metres, l’alertem.

Proactiva demana responsabilitat als banyistes, sobretot a l’hora d’entrar a mar. Ho indiquen a través del color de les banderes que s’hissen en diferents punts del litoral i amb informació sobre la qualitat de l’aigua i la presència o no de bancs de meduses.

Com a novetat, s’ofereix la possibilitat de demanar amb antelació el servei de cadira amfíbia per a persones amb dificultats de mobilitat.

Ara tenim un dispositiu QR de cita prèvia per al servei de cadira amfíbia. Tot i això, també es pot demanar directament al mòdul central, on els socorristes els ajudaran a fer l’entrada i sortida de l’aigua, sempre que hi hagi bandera verda.

El servei de vigilància i socorrisme funciona com cada any a les Platges Gran i de Garbí, però no a la zona de Les Roques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *