El thriller nòrdic “Jinetes de la justicia” al Beach Festival d’aquest dijous

La programació del Beach Festival de l’estiu del 2022 enfila la recta final, encara amb dues projeccions previstes. Aquest dijous s’hi passarà un «trhiller» nòrdic, dirigit per Anders Thomas Jensen, que ha acumulat elogis de la crítica per com embolcalla una història profundament humana. És la del militar Markus (Mads Mikkelsen) que torna a casa amb la seva filla adolescent Mathilda (Andrea Heick Gadeberg) quan la seva esposa mor en un tràgic accident de tren. El que semblava ser una mala jugada del destí acaba revelant-se com un assassinat meticulosament orquestrat.

Markus, un militar de missió a l’estranger, torna ràpid a casa per despedir-se de la seva dona i reunir-se amb la filla de tots dos, Mathilda. És un home violent, pràctic, escèptic, d’idees molt clares sobre l’existència i el destí. Però després de l’accident de tren, els dos han d’aprendre a superar-la i fer-ho en companyia. El film té un guió delirant, irònic i violent, a la vegada que innocent. Es sustenta en la teoria de les casualitats i les probabilitats.

Entra en escena Otto (Nikolaj Lie Kaas), un altre passatger del tren sinistrat, expert en matemàtiques, que està convençut que hi ha algú darrera l’accident. Al final s’acaben aliant, amb altres dos escèntrics, per buscar-ne els responsables.

Jinetes de la justicia es podrà veure aquest dijous a la penúltima projecció de la temporada del Beach Festival que organitza el Calella Film Festival amb el suport de l’Ajuntament de Calella. Començarà a les 22h a la Platja Gran, al costat del Xiri 9. És una activitat gratuïta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *