Mossèn Cinto Busquet recorda la figura del bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodón

En el dia en què se celebren els seus funerals a la Catedral de Girona, mossèn Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, ha dit en una entrevista a Ràdio Calella Televisió que el bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodón, es recordarà com un home extraordinari que va passar la vida fent el bé.

Mossèn Cinto Busquet ha assistit aquest matí a la cerimònia de comiat del bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodón, que va morir dilluns als 90 anys. Va estar al capdavant de la diòcesi durant 28 anys en què va mostrar-se, ha assegurat el rector, “com un germà i un amic que ha escoltat i comprès”. Explica que se’l recordarà com un home extraordinari, actiu fins l’últim moment i que va viure amb intensitat els canvis que es produïen a la institució.

“Era un home d’una profunda humilitat i gran saviesta. Quan va presentar la renúncia per edat va dir en una entrevista que volia que es pogués dir d’ell el matix que de Jesús: ‘Va passar la vida fent el bé’. I crec que ho podem dir d’ell, abastament”, ha afirmat el rector de Calella en una entrevista a Ràdio Calella TV.

Mossèn Cinto Busquet ha destacat el caràcter humil i auster del bisbe emèrit de Girona, explicant que la seva voluntat de donar el cos a la ciència és una mostra d’agraïment pel que la medicina va fer per ell quan va partir problemes de cor. Ha dit que no volia que una làpida el recordi a la Catedral de Girona, com correspòn als bisbes, i que en aquesta mateixa línia va renunciar a la Creu de Sant Jordi que li va voler atorgar la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *