El vilassarenc Damià del Clot (ERC) serà el nou president del Consell Comarcal del Maresme

ERC i Junts per Catalunya governaran el Consell Comarcal del Maresme dels pròxims quatre anys. Aquest migdia se celebrarà el ple de constitució de l’organisme supramunicipal en què es presentarà la candidatura a la presidència de l’alcalde de Vilassar de Mar, el republicà Damià del Clot. Els dos partits van explicar ahir en roda de premsa que han arribat a un acord per configurar un govern equitatiu malgrat que els republicans doblen a JxCat en nombre de consellers.

Acord perquè el Consell Comarcal del Maresme tingui un govern sobiranista i amb majoria absoluta. ERC i Junts per Catalunya van presentar ahir en roda de premsa l’acord al que han arribat per liderar i gestionar l’organisme supramunicipal els pròxims quatre anys.

El president comarcal d’ERC, Josep Pena, va posar de relleu la bona entesa que hi ha hagut entre els dos partits i que l’acord passa per configurar un govern equitatiu malgrat la diferència de consellers: els republicans, amb 12 consellers, doblen la representació de JxCat, que en té 6. Els dos sumen 18 dels 33 consellers del plenari comarcal.

Aquest govern no està composat d’acord amb el nombre de regidors que correspondria a una i altra força, no des d’aquesta lògica, sinó des de la generositat perquè el govern tiri endavant de forma col·legiada i equitativa. Aquesta ha estat la contribució d’ERC per facilitar aquest govern.

Des de Junts per Catalunya, el seu president comarcal, Carles Bosch, admetia que qualsevol altre acord que no fos amb ERC hagués significat “donar l’esquena al Maresme”.

24 ajuntaments de la comarca són d’ERC o de JxCat. Aquest acord permet que governem de cara als municipis, qualsevol altre decisió seria donar-los l’esquena. El que hem fet al Consell Comarcal del maresme és el mateix que a la resta de municipis: donar suport a la llista més votada.

El nou executiu estarà presidit per l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, qui presentarà candidatura en la sessió de constitució que s’ha convocat per aquest divendres 19 de juliol al migdia. Tindrà tres vicepresidències, dues per a ERC i una per a JxCat.

A nivell programàtic, els dos partits han pactat recuperar el Pla de Mobilitat del Maresme i avançar en la gestió del litoral i de les zones forestals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *