Neix la Marea Pensionista de Calella

IMG-6342

Marea Pensionista és el nou moviment social amb secció local a Calella, una agrupació que neix amb l’objectiu de defensar el sistema públic de pensions. En una entrevista a l’Info Vespre, el portaveu local, Blas Pérez, ha explicat que Marea Pensionista vol integrar les persones que lluiten per millorar el sistema de pensions, ja que lamenta que el govern espanyol no ho està fent.

Pérez assegura que la seva tasca no només està pensada per la seva generació, els pensionistes, sinó especialment pels seus fills i néts, dels quals afirma que tenen unes perspectives infinitament pitjors que les actuals.

“Les nostres reivindicacions són que, d’acord amb l’article 50 de la Constitució indica que els poders públics són els garants de les pensions públiques i és insuficient a l’enteniment a la tercera edat, actualment aquestes condicions no es donen. Nosaltres veiem que estant advocant i parlant del dret, de respectar la Constitució i els primers que han de respectar la Constitució són els polítics que ens governen, que fan cas omís d’ella quan no els interessa o quan va en perjudici de la immensa majoria de la població, com en aquest cas és el segment que ocupen els pensionistes jubilats”

Pérez ha anunciat que faran una campanya divulgativa per donar a conèixer el seu moviment i l’estat actual de les pensions a Espanya i la seva problemàtica, així com les perspectives de futur.

“Tenim pensat fer una tasca divulgativa, explicant, perquè aquí estem parlant a trets generals però parlaríem sobre les actualitzacions de les pensions amb l’IPC, si no s’actualitzen amb l’increment de l’IPC anem perdent poder adquisitiu. Aquesta tasca divulgativa és tenint en compte la dificultat que hi ha per arribar mediàticament a aquestes persones de més edat, perquè només veuen el que són els governants el que diuen per la televisió i els mitjans i la majoria no tenen sistema informàtic. Doncs aconseguir a través del boca a boca o de reunions informatives sensibilitzar a aquestes persones perquè entenguin d’on ve el problema, qui el provoca i per què”

Marea Pensionista es va reunir el passat dijous a la plaça de l’Ajuntament, on van entrar en contacte amb un altre col·lectiu social de la ciutat, Iaioflautas, amb qui asseguren tenir punts de lluita en comú.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu de Marea Pensionista, Blas Pérez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat