Els Amics del Parc Dalmau reobren camins i canals afectats per l’últim episodi de pluges

Imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Calella ha autoritzat dos dels voluntaris dels Amics del Parc Dalmau perquè continuin fent tasques de manteniment a l’espai durant el confinament. Hi pugen tres cops per setmana, dues hores a la tarda, i això els permet conservar la feina feta fins ara i reparar els desperfectes ocasionats per l’últim episodi de pluges abundants. El responsable de voluntariat de l’entitat, Josep Maria Juhé, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que se centren sobretot en reobrir canals d’aigua i camins que han quedat taponats de terra.

Assegura que, malgrat això, el Parc Dalmau presenta una imatge esplèndida de vegetació que ha crescut amb força.

El parc està esplèndid perquè, amb les últimes pluges, tota la vegetació ha crescut molt. D’altra banda, però, també han fet que els canals i els camins hagin quedat obstruïts, i això és el que centra ara la nostra feina de manteniment.

Dos dels voluntaris de l’entitat pugen al parc tots els dimarts, dijous i divendres, de quatre a sis de la tarda. Durant aquest temps de confinament ells s’ocupen del manteniment de l’espai, on també s’han hagut de talar arbres que havien quedat descalçats per la força de les últimes pluges.

Juhé explica que amb l’arribada del bon temps i la calor hauran de posar atenció al sotabosc i procurar mantenir-lo net de restes mortes per evitar que augmenti el risc d’incendis.

En temporades anteriors hem fet col·laboracions amb els usuaris del Taller l’Encenall per regar parc del bosc i frenar la possibilitat d’incendis. Aquest any ens hi haurem de posar amb més força per contenir la sequera i permetre que la vegetació sobrevisqui.

Els Amics dels Parc Dalmau esperen que hi hagi una evolució positiva de la pandèmia i que això permeti destinar un major nombre de voluntaris a les tasques de prevenció d’incendis forestals.

A continuació podeu escoltar l’entrevista a Josep Maria Juhé, responsable de voluntaris d’Amics del Parc Dalmau: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.