Els “botellons” estan explícitament prohibits a Calella des del 2016

Participants a l’Spring Break celebrat a Calella el 2014. Foto d’arxiu.

Des d’ahir, els “botellons” estan prohibits a tot Catalunya. Ho va anunciar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, qui va indicar que la responsabilitat que es compleixi la resolució aprovada pel Procicat seran els ajuntaments del país. I va afegir que l’objectiu era donar cobertura als municipis que no tenen una normativa específica sobre aquestes pràctiques.

budó roda de premsa

Meritxell Budó, en la roda de premsa d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu

Es prohibeixen els “botellons” a tot Catalunya. És a dir, per raons de salut pública, es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i espais oberts al públic. Correspon als ajuntaments totes les funcions de vigilància, inspecció i control (…) Aquesta regulació dona cobertura a aquells municipis que no ho tenien regulat.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va informar ahir de la resolució del Procicat, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

A Calella, els “botellons” estan explícitament prohibits des del 2016, quan es va aprovar i entrar en vigor l’actual ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública. La normativa arribava després de les polèmiques celebracions de l’Spring Break, que vinculava la destinació local al turisme de borratxera. L’article 44 de la norma estableix que “no es permet el consum de begudes alcohòliques a la via i espais públics”, quedant-ne exemptes els llocs degudament autoritzats com ara les terrasses dels establiments públics i aquells que pugui autoritzar l’Ajuntament, per exemple, en el marc de celebracions culturals, lúdiques festives o esportives.

La regulació tipifica com a sanció greu, amb multes que poden arribar als 1.500 euros, el consum massiu per grups de ciutadans o ciutadanes que pugui convidar a les aglomeracions. Davant d’aquest tipus de pràctiques, els agents de l’autoritat han de retirar i intervenir les begudes.

La regulació d’aquesta normativa, segons s’indica, es fonamenta en la protecció de la salut pública, entre d’altres. Sota aquest mateix objectiu s’ha resolt la prohibició del Govern català, però ara en un context d’emergència sanitària i per tal d’evitar els brots per contagi de la Covid-19.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *