Els Maduixots fan una de les seves millors actuacions al Concurs de Tarragona

Foto: Colla Castellera de l'Alt Maresme i la Selva Marítima

Gran estrena dels Maduixots al Concurs de Castells de Tarragona. Els de la camisa vermella van participar a la diada de dissabte i van aconseguir carregar i descarregar tres castells de gamma alta, el 4d7 amb agulla, el 5d7 i el 7d7, i sense patir cap caiguda. És la tercera millor actuació de la curta història de la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, que ha tornat a les places, trepitjant fort, després de dos anys parats per la pandèmia.

Els Maduixots van fer un gran desplaçament a Tarragona per viure en primera persona l’espectacle casteller més gran del món. En la diada de dissabte a la TAP, els de la camisa vermella van aplegar més de 170 castellers i castelleres a plaça, la qual cosa ja representa un èxit per sí mateix.

En les tres rondes del concurs, van bastir el 4d7 amb agulla, el 5d7 —molt treballat i al límit—, i el 7d7, tot descarregat i sense caigudes. A més, van aixecar dos pilars de 4. Andrea Almenta, la cap de Colla, ha explicat a Ràdio Calella TV com van planificar la diada i com van lluitar per aconseguir complir amb els objectius.

Vam portar a primera ronda un 4d7a, que era un castell per treure nervis perquè ja l’haviem fet a Calella i a Pineda de Mar; però després venien dues rondes complicades perquè estrenavem el 5d7 i el 7d7. Els vam patir i treballar molt. Teniem confiança, els castells són molt de cap, els vam lluitar fins a l’últim moment i els vam descarregar. El 7d7 també: la part de baix no estava del tot còmode però els equips van treure les forces d’on no n’hi havien i els vam descarregar.

Els Maduixots van aconseguir la posició número 24 en el Concurs de Castells, del total de 42 colles participants. La cap de Colla reconeix que la plaça és complicada però que, un cop trepitjada, “tenen ganes de més”.

Estar allà és impressionant i complicat a la vegada, perquè fer castells en ronda conjunta amb les gralles sonant alhora, fa que no sentis qui canta els castells. Però també és l’al·licient que hi posa la TAP, i un cop tastat, amb ganes de més.

La cap de Colla confia que l’expectació generada a l’entorn del pas dels Maduixots pel Concurs de Tarragona sigui un revulsiu més consolidar-la i fer-la créixer.

La colla està motivada, vam tenir molta gent acompanyant-nos, de molts pobles, també de Calella, tothom va gaudir molt de la jornada i esperem que repeteixin amb nosaltres.

La participació al Concurs de Castells de Tarragona representa una gran fita en la curta història dels Maduixots, que van néixer l’any 2013. El seu millor registre el van aconseguir aquí a Calella, per la Festa Major del 2018, completant el 5d7, el 7d7 i la torre de 7.

Els Verds recuperen el lideratge del món casteller

Els Castellers de Vilafranca es van proclamar ahir guanyadors del concurs de Tarragona, que no s’havia celebrat des de l’any 2018. Els Verds han destronat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha quedat en tercera posició. El podi l’ha completat la Colla Joves Xiquets de Valls, en segon lloc.

La Jove Xiquets i els Xiquets de Tarragona s’han acabat situant en quart i cinquè lloc, seguit dels Moixiganguers d’Igualada, sisens; i els Capgrossos de Mataró, que han quedat setens amb 2.345 punts, gràcies als castells de 3d8, 5d8 i 4d8.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *