Els Maduixots inauguren una placa commemorativa a Alacant

Maduixots a Alacant

Els Castellers de l’Alt Maresme han inaugurat una placa commemorativa a la ciutat de Pego, a Alacant, en honor al 3d7 que els Maduixots van descarregar el mes de juny a la plaça de l’Ajuntament.

N’ha donat tots els detalls el president dels Maduixots, Marc Ruíz.

“És un reconeixement que ens han fet la gent de la muixeranga de Pego, de la Marina Alta, perquè era la primera vegada que fèiem castells allà, vam fer un 3d7 al mes de juny a Pego i ens han volgut fer aquest reconeixement en forma de commemoració, una placa castellera que sovint es posen per commemorar fets castellers a les places”

DVrLZ-MWAAEq4h3

La placa en honor als Maduixots que llueix a Pego

La delegació dels Maduixots que va viatjar fins a Pego també va assessorar a la muixeranga local, el conjunt de danses i castells humans originaris de València.

“La iniciativa va sorgir perquè ells com a muixeranga també fan construccions humanes i les persones que van anar els van ensenyar tècnicament a pujar, a aguantar-se bé, coses castelleres perquè puguin evolucionar ells amb les seves muixerangues amb les seves figures”

Els Maduixots estan avui a Sevilla explicant la cultura castellera als alumnes d’un institut. Ruíz ha explicat que els alumnes han aconseguit fer un pilar de tres pisos practicant al gimnàs.

“Ara mateix ens trobem a Sevilla, dels Maduixots, explicant el fet casteller a un institut de Sevilla. La inciativa va sortir d’un professor, una mica per acostar cultures, ens vam oferir per venir fins a Sevilla, si calia, a costa pròpia, per explicar els castells. Farem un parell de sessions, ja n’hem fet una, explicant a l’aula què són els castells i passant un parell de vídeos sobre fites castelleres i després practicant al gimnàs el fet d’ensenyar la tècnica, el fet de que pugin uns al damunt dels altres i al final de tot hem aconseguit fer un petit pilar de tres pisos”

Ruíz ha comparat els castells catalans amb els passos de Setmana Santa típics del sud d’Espanya, per fer un esforç comú amb l’objectiu d’aconseguir una fita.

“Hem fet el paral·lelisme de que els castells volen un esforç comú per arribar a una fita que és coronar el castell i aquí tenen tot el tema dels passos de Setmana Santa que també han de fer una feina les persones que van a dins per portar el pas a passejar-lo pels carrers i amb un objectiu comú”

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president dels Castellers de l’Alt Maresme, Marc Ruíz.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat