Els Maduixots posen data a la inauguració del nou local d’assaig casteller

Foto: Maduixots

La nova junta de la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima ha agendat dues cites importants per a l’inici de la temporada: la inauguració del nou local d’assaig, on pensen reforçar la seva activitat de caire social; i l’estrena a plaça. El president dels Maduixots, Marc Ruiz, ha explicat que notant la falta de canalla i que seguiran treballant per incorporar a la colla nens i nenes valents i àgils per coronar els seus castells.

En una entrevista al programa La Ciutat, Marc Ruiz ha avançat que reprendran l’activitat a principis de març i ja al nou local d’assaig al polígon industrial de Les Creus, a Pineda de Mar. La nova junta dels Maduixots volen obrir una nova etapa dins la colla, agraint la col·laboració que han rebut de l’Escola Sant Jordi, on van iniciar la seva trajectòria.

El divendres 4 de març començarem els assajos al nou local, en una nau industrial del polígon de les Creus de Pineda de Mar, i el dissabte 26 de març farem la festa d’inauguració. Serà una jornada de portes obertes perquè la gent el veig. I la primera actuació a l’Alt Maresme serà l’1 de maig a la Festa de la Maduixa de Sant Cebrià de Vallalta.

Marc Ruiz presideix la nova junta dels Maduixots, que s’ha rebatejat com a Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima perquè es correspongui a l’àmbit territorial que representa. Ara mateix, tenen convenis signats amb una desena d’ajuntaments, que els reporten una part important dels ingressos que perceben.

Entre els objectius més immediats, incorporar canalla que cobreixi les posicions més altes dels castells. Per això, els Maduixots intensificaran la seva presència als centres educatius i entitats que treballen amb els infants per explicar-los la tradició i que se’ls desperti l’interès.

Tenim un parell de nens que ja han començat, el novembre vam fer un castell de 6 amb canalla nova, però haurem de fer una campanya intensa de difusió. Haurem d’anar a les escoles a fer tallers, contactar amb entitats infantils perquè ens visitin… És una recerca que hem de fer perquè al final són els que coronen els castells.

Els Maduixots van renunciar a participar a les Decennals de Valls que s’estan celebrant aquests dies, que és una de les cites més importants de l’activitat castellera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *