Els maduixots renoven col·laboració amb l’Ajuntament de Calella

castellers

La Colla de Castellers de l’Alt Maresme ha renovat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Calella per desenvolupar a la ciutat l’activitat castellera. Es renova cada any amb els consistoris de les altres sis poblacions on hi tenen presència: Pineda, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls, Tordera i Blanes. Els maduixots reben una subvenció de 1.200 euros de cada consistori, i en contrapartida es comprometen a fer-hi dues actuacions l’any. A Calella tenen data tancada pel dissabte 23 de setembre, la Festa Major de la Minerva.

El president dels Castellers de l’Alt Maresme, Marc Ruiz, ha recalcat que el conveni recull la vocació de la Colla de tenir un abast territorial ampli i que els veïns de les set poblacions signants s’hi sentim implicats.

“Volem que algú que sigui de Calella vegi que som la colla del seu municipi i se la senti seva, encara que porti el nom de l’Alt Maresme”, ha exposat Ruiz.

Les poblacions signants del conveni fan una aportació econòmica base de 1.200 euros, que s’incrementa en cas que es demanin més de dues actuacions l’any o amb la participació d’altres colles castelleres.

Els Castellers de l’Alt Maresme han nomenat nou cap de Colla, Roberto Moral, i també tècnica; que dirigeixen els assajos que es fan dos cops per setmana a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar.

Aquest 2016, a més, han estrenat un nou projecte per difondre el fet casteller a la zona. “Cada quinze dies fem un programa de ràdio, que dura quinze minuts, on es repassa l’actualitat castellera nostra i del conjunt de Catalunya, en la línia d’expandir també el fet casteller a la comarca“, ha explicat el president de la Colla.

El programa és Amunt maduixots i la pròxima emissió serà el dissabte 2 d’abril, també per Ràdio Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat